Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Ιταλία - Στους έντεκα οι νεκροί

Οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ιταλία είναι έντεκα. Πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι πέθανε μια ηλικιωμένη γυναίκα στην περιφέρεια Βενετο. Νωρίτερα σήμερα κατέληξαν άλλοι τρεις ασθενείς άνω των ογδόντα ετών στην Λομβαρδία.

Παράλληλα, τρία νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Σικελία της Κάτω Ιταλίας, δυο στην κεντρική περιοχή της Τοσκάνης και ένα στην Λιγουρία, με πρωτεύουσα την Γένοβα.

Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 300 (322), με πάνω από 28 νέα κρούσματα μόνο στη Λομβαρδία. Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η γειτονική χώρα, με τον επικεφαλής της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας  Άντζελο Μπορέλι να παραχωρεί συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας τα νέα δεδομένα. 

Αυτή τη στιγμή, επτά περιφέρειες πλήττονται από περιπτώσεις κορωνοϊού: 240 άτομα στη Λομβαρδία (συμπεριλαμβανομένων 6 θυμάτων), 38 στο Βένετο (συμπεριλαμβανομένου ενός θύματος), 23 στην Εμίλια Ρομάνια, 3 στο Πεδεμόντιο, 3 στο Λάτσιο, 2 στην Τοσκάνη, ένα στη Σικελία, ένα στη Λιγουρία και ένα στην επαρχία Μπολζάνο. 

Αναβλήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού τα προγραμματισμένα γυρίσματα στην Ιταλία για τη νέα ταινία "Επικίνδυνες Αποστολές" με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ. Επρόκειτο να ξεκινήσουν τη Δευτέρα στη Βενετία και θα διαρκούσαν 3 εβδομάδες.

Εξάλλου, οι επόμενοι αγώνες ποδοσφαίρου στον ιταλικό Βορρά, πρόκειται να παιχτούν κεκλεισμένων των θυρών, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού.

Όλες οι όμορες χώρες της Ιταλίας συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους διότι το κλείσιμό τους θα ήταν "λανθασμένη και δυσανάλογη" αντίδραση, δήλωσε πάντως ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί το προσωπικό της να μην πηγαίνει στη Λομβαρδία, όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα. 

Με τις πρώτες εκτιμήσεις της οικονομικής ζημιάς, υπολογίζεται ότι η χώρα θα χάσει τουλάχιστον πέντε δισεκατομμύρια ευρώ. Όσοι μπορούν στις επτά περιφέρειες που εφαρμόζουν τα ισχυρά μέτρα πρόληψης, εργάζονται από το σπίτι τους, με ηλεκτρονικό υπολογιστή, με την λεγόμενη «τηλεεργασία». Αλλά πρόκειται, ασφαλώς, για μειοψηφία.

Η Ρουμανία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού. Πρόκειται για έναν άνδρα που επέστρεψε πριν από τρεις εβδομάδες από την Ιταλία, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Realitatea Plus, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές.

Πηγή: skai.gr