Χαμογελαστοί επέστρεψαν από την Ιταλία μαθητές ΓΕΛ Καλαμαριάς (pics - vid)

Αίσιο τέλος δόθηκε στην αγωνία των γονέων 74 μαθητών από το 5ο Λύκειο Καλαμαριάς, αφού το απόγευμα της Τρίτης επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη και το σχολείο τους.

Οι μαθητές κατέβηκαν από το λεωφορείο, χωρίς να έχει χαλάσει η διάθεσή τους, αφού δεν κατάλαβαν πολλά κατά την παραμονή τους στην Ιταλία και αντιλήφθηκαν τι συνέβη από τους γονείς τους.


Τα παιδιά βρισκόταν στη Ρώμη από τις 20 Φεβρουαρίου και επρόκειτο να επιστρέψουν την Τρίτη με αεροπλάνο. Ωστόσο, λόγω της απεργίας που έχουν κηρύξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη χώρα, της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ιταλία αναζητούνταν τρόπος προκειμένου να επιστρέψουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.


Τελικά ελήφθη η απόφαση να επιστρέψουν την Τρίτη με πλοίο το οποίο αποβίβασε μαθητές και καθηγητές στην Ηγουμενίτσα. Από εκεί ταξίδεψαν με λεωφορείο για τη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται πως οι 74 μαθητές και οι έξι εκπαιδευτικοί που τους συνόδευαν είναι απολύτως καλά στην υγεία τους, ενώ κατά την άφιξή τους στην Ηγουμενίτσα, υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.


Οι μαθητές και οι καθηγητές που ήταν στην Ιταλία αποφασίστηκε να πάρουν απαλλαγή από τα μαθήματα αύριο ενώ όπως υποστηρίζουν οι γονείς, δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το εάν τα παιδιά τους θα πρέπει να υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις και πως οι περισσότεροι θα τα πάνε με δική τους πρωτοβουλία.




Ξάνθη

Στο μεταξύ, υπό καθεστώς παρακολούθησης τέθηκαν οι τέσσερις μαθητές και τέσσερις καθηγητές που συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus στην Ιταλία και επέστρεψαν στην Ξάνθη το Σάββατο.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν έχουν τεθεί σε κάποιο ειδικό καθεστώς καραντίνας, αλλά τους έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες και συστάσεις ώστε να μη συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Σχολείου και παράλληλα να ελέγχονται καθημερινά για την εκδήλωση πυρετού ή άλλων πιθανών συμπτωμάτων.

Η παρακολούθηση θα διαρκέσει μερικές ακόμη ημέρες, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που έχουν δοθεί για όλους τους μαθητές που επιστρέφουν από εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία.

Την ίδια στιγμή αναβλήθηκε η εκδρομή του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης για την Ιταλία που είχε προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες. Άλλωστε αυτή ήταν και η εντολή που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας προς όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές εκδρομές στη γειτονική χώρα.

Πηγή: thestival.gr - seleo.gr