Κίεβο: Αντιεροπορικά πυρά στην πλατεία Ανεξαρτησίας- Βίντεο σοκ από ρωσικό χτύπημα σε πολυκατοικία

Νέες εκρήξεις συντελέστηκαν νωρίτερα στο Κίεβο το οποίο και σφυροκοπείται από τον ρωσικό στρατό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αντιεροπορικά πυρά έπεσαν πάνω από την Πλατεία Ανεξαρτησίας.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στο Κίεβο, Μίλτος Σακελλάρης, ακόμη ρωσικό χτύπημα καταγράφηκε νωρίτερα σε πολυκατοικία της πόλης με τις εκτιμήσεις των ουκρανικών αρχών να κάνουν λόγο για θραύμαστα πυραύλου.

Bίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της έκρηξης δόθηκε στην δημοσιότητα με τα πλάνα να "κόβουν την ανάσα".

Σωστικά συνεργεία και στρατός έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν δεκάδες άτομα που είχαν παγιδευτεί στα πολυόροφα κτίρια της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους υψηλής ακρίβειας το κέντρο εκπαίδευσης των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων στο Ζιτομίρ, 150 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου. 

Σύμφωνα με το ρωσικό στρατό, στόχος ήταν να εξολοθρευτούν Ουκρανοί στρατιώτες και ξένοι πολίτες που είχαν σπεύσει να πολεμήσουν στο πλευρό των Ουκρανών. 

Περισσότεροι από 100 στρατιώτες και ξένοι μισθοφόροι έχουν σκοτωθεί

Το Ρωσικό πρακτορείο Ρία Νοβόστι μεταδίδει βίντεο στο οποίο φαίνεται να γίνεται χρήση οπλικού συστήματος εκτόξευσης θερμοβαρικών πυραύλων. Σύμφωνα με το πρακτορείο το σύστημα χρησιμοποιείται στην περιοχή του Ντονμπάς. 

Τα θερμοβαρικά όπλα θεωρούνται τα πιο θανατηφόρα μετά τα πυρηνικά και η Μόσχα φαίνεται να τα χρησιμοποίησε ξανά στις αρχές του μήνα. 

Την ίδια ώρα, οι αρχές της Ουκρανίας ανακοινώνουν ότι στις 11 Μαρτίου ρωσικό τανκ άνοιξε πυρ στην περιοχή του Λουγκάνσκ  κατά γηροκομείου με συνέπεια να σκοτωθούν 56 ηλικιωμένοι. 

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Ρωσία κάνει χρήση υπερηχητικών πυραύλων για να πλήξει στόχους στην Ουκρανία. 

Αυτή τη φορά οι πύραυλοι έπεσαν σε αποθήκη καυσίμων στην περιοχή του Μικολάιβ
 

Πηγή: skai.gr