Στην «ρωσική μέγγενη» η Ουκρανία: Σειρήνες πολέμου στην Οδησσό μετά την αιματοχυσία στο Μικολάεφ

Πολεμικό συναγερμό έχει σημάνει το πολύνεκρο ρωσικό χτύπημα στο Μικολάεφ, που αποτελεί «στρατηγικο πέρασμα» για την Οδησσό. 

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν ουκρανικής βάση με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 80 άνθρωποι όπως αναφέρουν τοπικές αρχές.

Παράλληλα εκφράζονται εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι, την ώρα της επίθεσης, στο στρατόπεδο βρίσκονταν περίπου 200 νεαροί στρατιώτες. 

Ο δήμαρχος του Μικολάεφ Ολεξάντρ Σένκεβιτς, δήλωσε ότι η πόλη, που αριθμούσε μισό εκατομμύριο κατοίκους πριν από τον πόλεμο, βομβαρδίσθηκε από την γειτονική της περιοχή της Χερσώνας, που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

Η αιματοχυσία στο Μικολάεφ θέτει σε καθεστώς συναγερμού την πόλη της Οδησσού η οποία προετοιμάζεται για το εφιαλτικό σενάριο της αμφίβιας πολιορκίας.

Στην περιοχή καταγράφονται δραματικές εικόνες με σειρήνες να ηχούν και νέες εκρήξεις να σκορπούν τον τρόμο στους κατοίκους. 

Η πόλη βρίσκεται στο στόχαστρο των ρωσικών πολεμικών πλοίων την ώρα που η Ουκρανία ανακοίνωσε πως έχασε προσωρινά την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα.

Τα εκτεινόμενα στην Οδησσό προκαλούν νέο κύμα φυγής αμάχων την ώρα που πάνω από 3,3 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν διαφύγει από την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ανακοίνωσε η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ περί τα 6,5 εκατομμύρια έχουν μετακινηθεί εντός της Ουκρανίας. 

Ενδεικτικά 2128 κάτοικοι της Μαριούπολης έφτασαν στη Ζαπορίζια μεταξύ των οποίων 648 παιδιά.

Πηγή: skai.gr