Aγριότητα: Ο Ραμζάν Καντίροφ ανήρτησε βίντεο σοκ με το γιο του να ξυλοκοπά κρατούμενο, και δηλώνει υπερήφανος

Στη δήλωση που έκανε ο Καντίροφ στο Telegram, ανήρτησε το βίντεο στο οποίο φαίνεται ο γιος του με χακί ρούχα να χτυπά με γροθιές και κλωτσιές έναν άλλο άνδρα, πριν τον ρίξει στο πάτωμα και τον χτυπήσει στο κεφάλι 

Αγριότητα. Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε σήμερα Δευτέρα… υπερήφανος για τον έφηβο γιο του, Άνταμ, ο οποίος ξυλοκόπησε έναν φυλακισμένο επειδή είχε κατηγορηθεί ότι έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου.

Στη δήλωση που έκανε ο Καντίροφ στο Telegram, ανήρτησε το βίντεο στο οποίο φαίνεται ο γιος του με χακί ρούχα να χτυπά με γροθιές και κλωτσιές έναν άλλο άνδρα, πριν τον ρίξει στο πάτωμα και τον χτυπήσει στο κεφάλι.

Ο Τσετσένος ηγέτης, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται ως αδίστακτος σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε ότι δημοσίευσε το βίντεο για να ξεκαθαρίσει τις όποιες αμφιβολίες σχετικά με το αν το περιστατικό, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα, όντως συνέβη.

«Τον ξυλοκόπησε και έπραξε το σωστό», δήλωσε κυνικά ο Καντίροφ.

«Χωρίς υπερβολές, ναι, είμαι περήφανος για την ενέργεια του Άνταμ», είπε. Πρόσθεσε ότι σέβεται τον γιο του επειδή απέκτησε «ιδανικά για την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπεράσπιση της θρησκείας του, ιδανικά που έχει ένας ενήλικας».

Ο κρατούμενος, ο Νικίτα Ζουράβελ, είχε διαμαρτυρηθεί για την επίθεση στη διαμεσολαβήτρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρωσίας, η οποία είπε τον περασμένο μήνα ότι παρέπεμψε το θέμα στον ομόλογό της στην Τσετσενία.

Ο Καντίροφ αναφέρεται συχνά δημοσίως στους τρεις έφηβους γιους του, τους οποίους είπε πέρυσι ότι έστειλε να πολεμήσουν για τη Ρωσία στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ο βαθμός συμμετοχής τους σε οποιαδήποτε πολεμική δράση δεν είναι σαφής.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία, ο Αχμάτ, φωτογραφήθηκε με τον Πούτιν στο Κρεμλίνο τον Μάρτιο, τροφοδοτώντας φήμες ότι ετοιμάζεται για διάδοχος του Καντίροφ.

Η υγεία του Καντίροφ έχει αποτελέσει αντικείμενο εικασιών, με τις φήμες να φουντώνουν αυτόν τον μήνα ότι ήταν νεκρός ή βρισκόταν σε κώμα. Την περασμένη εβδομάδα δημοσίευσε μια ανάρτηση στο Telegram υποστηρίζοντας ότι είναι καλά στην υγεία του, και ότι ο λόγος που ταξίδεψε σε νοσοκομείο της Μόσχας ήταν για να επισκεφτεί έναν άρρωστο θείο του που νοσηλευόταν.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ