Ισραηλινά στρατεύματα στα σύνορα με τον Λίβανο: «Εξουδετερώσαμε εισβολείς», λέει ο στρατός - Εκκαθαριστική επιχείρηση με ελικόπτερα

«Ελήφθη μια αναφορά σχετικά με τη διείσδυση ενός αριθμού υπόπτων στο ισραηλινό έδαφος από το έδαφος του Λιβάνου», αναφέρει ο στρατός στην ανακοίνωσή του - Τουλάχιστον δύο οι νεκροί

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέπτυξε στρατεύματα για να αντιμετωπίσει μια πιθανή διείσδυση από το Λίβανο.

«Ελήφθη μια αναφορά σχετικά με τη διείσδυση ενός αριθμού υπόπτων στο ισραηλινό έδαφος από το έδαφος του Λιβάνου. Στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Anadolu που επικαλείται λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης, ένοπλοι της Χεζμπολάχ και ισραηλινές δυνάμεις ανταλλάσσουν πυρά κοντά στο χωριό Ντάιρα στο νότιο Λίβανο.

Σε νεότερη ανακοίνωσή του, ο Ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι «εξουδετερώθηκαν στρατιώτες που εισήλθαν στο έδαφος του Ισραήλ από την επικράτεια του Λιβάνου». Πρόσθεσαν δε, ότι στην περιοχή επιχειρούν πολεμικό ελικόπτερα, πλήττοντας στόχους και εντός της επικράτειας του Λιβάνου. Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο νεκρούς.

Βίντεο από τις επιχειρήσεις: 

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στην Ανταμίτ, απέναντι από τις μεθοριακές λιβανέζικες πόλεις Αάλμα Ελ Σαμπ και Ζαχάτζρα.

Ένας εκπρόσωπος της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στον Λίβανο είπε ότι είναι ενήμερος για ένα επεισόδιο στα νότια σύνορα αλλά δεν διέθετε περισσότερες πληροφορίες. Ο στρατός του Λιβάνου δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο προς το παρόν.

Το Reuters, ωστόσο μετάδωσε, ότι αξιωματούχος της Χεζμπολάχ διέψευσε τα σενάρια για επιχείρηση στα σύνορα με το Ισραήλ.

Πηγή: skai.gr