«Ηλεκτροπληξία» σε Γερμανία και Γαλλία από τις τιμές του ρεύματος: Ιστορικό υψηλό στα 800 και 1.000 ευρώ η μεγαβατώρα αντιστοίχως

Στη Γαλλία ήταν στα 45 ευρώ η μεγαβατώρα την τελευταία δεκαετία - Σολτς: Δεν θα αφήσουμε κανέναν χωρίς υποστήριξη

Σε μείζον θέμα για τη γερμανική και γαλλική πολιτική ηγεσία, καθώς και τους πολίτες που θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, εξελίσσεται η εκτίναξη των τιμών στην ηλεκρική ενέργεια, καθώς την Παρασκευή καταγράφηκε νέο ιστορικό υψηλό στις τιμές χονδρικής του ρεύματος.

Στη Γερμανία καταγράφηκε ιστορικό υψηλό στις τιμές χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες ξεπέρασαν τα 800 ευρώ για τα συμβόλαια του επόμενου έτους.

Στη δε Γαλλία, η μεγαβατώρα έφτασε τα 1.000 ευρώ για προθεσμιακό συμβόλαιο ενός έτους, από 45 ευρώ που ήταν την τελευταία δεκαετία!

Σολτς: Δεν θα αφήσουμε κανέναν χωρίς υποστήριξη

Όπως αναφέρει η DW, mιλώντας χθες σε πολίτες στη Λειψία, αλλά και σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δημόσιο σταθμό MDR ο καγκελάριος Σολτς είπε ότι στο υπό εξέταση τρίτο πακέτο ελάφρυνσης θα συμπεριληφθούν για πρώτη φορά και οι συνταξιούχοι, που στα δύο προηγούμενα είχαν μείνει εκτός "νυμφώνος". Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τελευταία στατιστικά στοιχεία στη Γερμανία υπάρχουν λίγο πάνω από 21 εκ. συνταξιούχοι. «Έχουμε θέσει ως στόχο μας να διασφαλίσουμε ότι όλοι όσοι χρειάζονται υποστήριξη θα τύχουν υποστήριξης. Εκτός από τις οικογένειες, τους συνταξιούχους και τους φοιτητές, φορολογικές ελαφρύνσεις θα πρέπει να δοθούν και σε όσους βγάζουν χρήματα, αλλά αναγκάζονται να τα υπολογίζουν ακριβώς». Ο Σολτς διαβεβαίωσε τις εταιρείες ότι η βραχυχρόνια εργασία θα παραμείνει ως εργαλείο διαχείρισης κρίσεων. «Η εργασία μικρής διάρκειας μπορεί να αξιοποιηθεί αυτή τη στιγμή και ο υπουργός Εργασίας έχει ήδη πει ότι θα συνεχίσει να αξιοποιείται», τόνισε ο καγκελάριος.  Ο Σολτς διαβεβαίωσε ότι στο τρίτο πακέτο η κυβέρνηση θα κάνει προτάσεις που να αφορούν τους πάντες. "Εργαζόμαστε νυχθημερόν με σκοπό να μετριάσουμε τις επιπτώσεις του πληθωρισμού".

Πηγή: skai.gr