H Ε.Ε. χορηγεί ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για τα θύματα πλημμυρών στο Πακιστάν

Η χρηματοδότηση θα βοηθήσει τους πληγέντες σε ορισμένες από τις πλέον πληγείσες περιφέρειες των επαρχιών Sindh, Balochistan, Punjab και Khyber Pakhtunkhwa.

Euranet

Η ΕΕ παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 1.800.000 ευρώ σε οικογένειες που επλήγησαν από αιφνίδιες πλημμύρες σε μεγάλα τμήματα του Πακιστάν.

Η χρηματοδότηση θα βοηθήσει τους πληγέντες σε ορισμένες από τις πλέον πληγείσες περιφέρειες των επαρχιών Sindh, Balochistan, Punjab και Khyber Pakhtunkhwa.

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, δήλωσε σχετικά: «Ασυνήθιστα έντονες βροχοπτώσεις λόγω μουσώνων οδήγησαν σε θανατηφόρες αιφνίδιες πλημμύρες στο Πακιστάν. Ενώ η επιτόπια αξιολόγηση βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένουμε ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους και χρειάζονται άμεση βοήθεια. Η συνεισφορά της ΕΕ υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας προς τον λαό του Πακιστάν και δίνει τη δυνατότητα στους εταίρους μας να παρέχουν βοήθεια ζωτικής σημασίας σε όσους πλήττονται περισσότερο.»

Η χρηματοδότηση χορηγείται σε εταίρους ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ που δραστηριοποιούνται επιτόπου για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των πλημμυροπαθών οικογενειών, μεταξύ άλλων μέσω της παροχής προσωρινού καταλύματος έκτακτης ανάγκης, τροφίμων και καθαρού νερού, μεταφορών μετρητών, και υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης. Η τελευταία αυτή χρηματοδότηση προστίθεται στα 350 000 ευρώ που χορηγήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για την παροχή βοήθειας σε πολίτες στην πλημμυροπαθή επαρχία Balochistan του Πακιστάν. Η ΕΕ χρηματοδοτεί επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στο Πακιστάν από το 2016. 

Νίκος Ανδρίτσος