IDF: Μάχη σώμα με σώμα με τη Χαμάς στη βόρεια Γάζα - Οι αμυντικές γραμμές της «καταρρέουν»

«Οι IDF συνεχίζουν να προελαύνουν στην περιοχή της Πόλης της Γάζας, διεξάγοντας μάχες σώμα με σώμα με τρομοκράτες της Χαμάς και μεταφέροντας πιο βαθιά (στη Γάζα) τη μάχη» 

Οι αμυντικές γραμμές της Χαμάς στη βόρεια Γάζα συνεχίζουν να «καταρρέουν», καθώς τα μέλη της υποχωρούν προς τα νότια, στο κέντρο του θύλακα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) Ντάνιελ Χαγκάρι. Το Ισραήλ, συνεχίζοντας την επίθεσή του εναντίον μαχητών της Χαμάς, βομβάρδισε τη Γάζα από στεριά, θάλασσα και αέρα στο πλαίσιο της εκστρατείας του για να εξοντώσει την υποστηριζόμενη από το Ιράν ισλαμιστική οργάνωση μετά την επίθεση που πραγματοποίησε στις 7 Οκτωβρίου.

«Οι IDF συνεχίζουν να προελαύνουν στην περιοχή της Πόλης της Γάζας, διεξάγοντας μάχες σώμα με σώμα με τρομοκράτες της Χαμάς και μεταφέροντας πιο βαθιά (στη Γάζα) τη μάχη», δήλωσε ο Χαγκάρι. 

«Χάρη στους μαχητές μας οι αμυντικές γραμμές της Χαμάς συνεχίζουν να καταρρέουν στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας και αναλαμβάνουμε τον έλεγχο στις κεντρικές περιοχές», πρόσθεσε.

IDF


Ο Χαγκάρι υποστήριξε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν «το πάνω χέρι» σε κάθε αντιπαράθεση.

«Συνεχίζουμε να εντείνουμε τη δραστηριότητά μας, και να προχωράμε σύμφωνα με το σχέδιο και τους στόχους που έχουμε θέσει. Η μάχη εξελίσσεται όπως είχαμε σχεδιάσει», σημείωσε. 

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη πως άλλος ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σε μάχες στη Γάζα, αυξάνοντας σε 17 τον αριθμό των νεκρών στρατιωτών από την Παρασκευή που επεκτάθηκαν οι χερσαίες επιχειρήσεις.

Το γραφείο μέσων ενημέρωσης της Χαμάς στη Γάζα ανακοίνωσε από πλευράς του πως τουλάχιστον 195 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις δύο ισραηλινές επιθέσεις στη Τζαμπαλίγια, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 120. Τουλάχιστον 777 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, πρόσθεσε σε ανακοίνωση.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Γάζα αυξήθηκε στους 9.061 ενώ 32.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο επίσημος εκπρόσωπος για το υπουργείο Υγείας στη Γάζα. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται 3.760 παιδιά και 2.326 γυναίκες, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Παλαιστίνιοι ερευνούσαν χθες, Τετάρτη, τα συντρίμμια προσπαθώντας να εντοπίσουν παγιδευμένους ανθρώπους. «Είναι μια σφαγή», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X πως η υπηρεσία του έχει «σοβαρές ανησυχίες» ότι οι δυσανάλογες επιθέσεις (του Ισραήλ) ... θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου».

Gaza

Πηγή: skai.gr