Η στιγμή που αξιωματούχος της Χαμάς φεύγει από συνέντευξη του BBC όταν ρωτήθηκε για τη σφαγή Ισραηλινών αμάχων - Δείτε βίντεο

Όταν πιέστηκε ο  αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τη Χαμάς  για το γεγονός ότι εκατοντάδες πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της λεγόμενης στρατιωτικής επιχείρησης τότε προτίμησε να αποχωρήσει από τη συνέντευξη

Κορυφαίο στέλεχος της Χαμάς έφυγε ξαφνικά από συνέντευξη στο BBC όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε πώς η μαχητική ομάδα δικαιολογεί τη δολοφονία ισραηλινών οικογενειών ενώ κοιμόντουσαν στα κρεβάτια τους.

Περίπου 1.400 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν όταν οι μαχητές της Χαμάς ξεκίνησαν την επίθεση στις 7 Οκτωβρίου. Πάνω από 200 άτομα πιάστηκαν επίσης όμηροι και παραμένουν στη Γάζα.

Ο ανταποκριτής του BBC στη Μέση Ανατολή Ούγκο Μπατσέγκα ρώτησε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών τη Χαμάς στη Γάζα, Γκάζι Χαμάντ πώς δικαιολογούσε την επίθεση. Ο Χαμάντ επέμεινε ότι η ηγεσία της Χαμάς δεν είχε δώσει «καμία εντολή να σκοτωθούν άμαχοι».

Όταν πιέστηκε για το γεγονός ότι εκατοντάδες πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της λεγόμενης στρατιωτικής επιχείρησης, είπε ότι «η περιοχή ήταν πολύ μεγάλη, υπήρχαν πολλοί άμαχοι εκεί και υπήρξαν συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις».

Ο δημοσιογράφος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για μια απλή αντιπαράθεση όταν εισέβαλαν σε σπίτια ανθρώπων. Τότε ο Χαμάντ απάντησε: «Μπορώ να σας πω ότι δεν είχαμε καμία πρόθεση ή απόφαση να σκοτώσουμε τους αμάχους».

Ο δημοσιογράφος συνεχίζει ρωτώντας: «Πώς δικαιολογείτε να σκοτώνεις ανθρώπους καθώς κοιμούνται; Πώς δικαιολογείτε τη δολοφονία εκατοντάδων ανθρώπων;»

Σε απάντηση ο Χαμάντ βγάζει το μικρόφωνό του, σηκώνεται από την καρέκλα και λέει: «Θέλω να σταματήσω αυτή τη συνέντευξη.» 

Πηγή: skai.gr