Έμμεση επιβεβαίωση των στοιχείων της Χαμάς για τα θύματα από τον ΟΗΕ

 Ο γενικός επίτροπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες εξήγησε ότι στο παρελθόν τα στοιχεία που προέρχονταν από τη Λωρίδα της Γάζας θεωρούνταν αξιόπιστα και «κανείς δεν αμφισβήτησε ποτέ πραγματικά αυτούς τους αριθμούς»

Σε μία δήλωση που ερμηνεύεται ως έμμεση επιβεβαίωση των στοιχείων που αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Χαμάς για τον αριθμό των νεκρών στη Γάζα προχώρησε σήμερα ο γενικός επίτροπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, Φιλίπ Λαζαρίνι.

Σε ερώτηση για τον αριθμό των θυμάτων στη Γάζα και εάν οι αριθμοί που ανακοινώνονται από το   υπουργείο Υγείας της Χαμάς είναι αξιόπιστοι ο Λαζαρίνι απάντησε ότι η δική τους ανάλυσή με βάση τον αριθμό του προσωπικού τους που σκοτώθηκε καταλήγει πως «έχουμε πάνω κάτω το ίδιο ποσοστό».

Εξηγεί ότι στο παρελθόν τα στοιχεία που προέρχονταν από τη Λωρίδα της Γάζας θεωρούνταν αξιόπιστα και «κανείς δεν αμφισβήτησε ποτέ πραγματικά αυτούς τους αριθμούς».

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το BBC, ο Λαζαρίνι εξήγησε ότι έγινε ένας συσχετισμός από τον ΟΗΕ, ο οποίος συνέκρινε τον αριθμό του προσωπικού που έχουν στη Γάζα και τον αριθμό του προσωπικού που σκοτώθηκε εντός του πληθυσμού, καθώς και τον συνολικό πληθυσμό.

Η ανάλυσή τους κατέληξε, προσθέτει, ότι «έχουμε πάνω κάτω το ίδιο ποσοστό».

Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν έχει «καμία εμπιστοσύνη» στα στοιχεία για τον αριθμό των νεκρών που δημοσίευσαν οι αξιωματούχοι της Γάζας.
 

Πηγή: skai.gr