Η Πελόζι άδειασε το γραφείο της με εντολή του νέου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι έλαβε εντολή να εγκαταλείψει «αμέσως» το γραφείο της στο Καπιτώλιο μέχρι την Τετάρτη

Σε μία από τις πρώτες κινήσεις αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο προσωρινός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο βουλευτής Πάτρικ Μακ Χένρι, διέταξε την πρώην πρόεδρο Νάνσι Πελόζι να αδειάσει άμεσα το γραφείο της στο Καπιτώλιο μέχρι την Τετάρτη.

«Παρακαλώ αδειάστε τον χώρο αύριο, το δωμάτιο θα ξανακλειδωθεί», αναφερόταν σε email που έλαβε ενώ διευκρίνιζε ότι «τα γραφεία θα χρησιμοποιούνται πλέον από τον νέο πρόεδρο».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι έλαβε εντολή να εγκαταλείψει «αμέσως» το γραφείο της στο Καπιτώλιο μέχρι την Τετάρτη, ενώ η ίδια  επέκρινε την απόφαση του εν ενεργεία προέδρου Πάτρικ Μακ Χένρι ως «απότομη απόκλιση από την παράδοση».

Η κίνηση ήρθε λίγες ώρες αφότου ο Μακ Χένρι ανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της Βουλής μετά την αποπομπή του Κέβιν Μακάρθι σε μια ιστορική ψηφοφορία την Τρίτη.

«Από όλες τις σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρει η νέα ηγεσία των Ρεπουμπλικανών, τις οποίες όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία, μία από τις πρώτες που έλαβε ο νέος προσωρινός Πρόεδρος ήταν να με διατάξει να εγκαταλείψω αμέσως το γραφείο μου στο Καπιτώλιο», είπε η Πελόζι σε δήλωση, αναφερόμενη στον Μακ Χένρι.

Η Πελόζι είχε δύο θητείες ως πρόεδρος της Βουλής, η πρώτη από το 2007 έως το 2011 και στη συνέχεια ξανά από το 2019 έως το 2022.

«Αυτή η έξωση είναι μια ξαφνική απόκλιση από την παράδοση. Ως πρόεδρος, έδωσα στον πρώην πρόεδρο Dennis Hastert μια πολύ μεγαλύτερα γραφεία για όσο διάστημα ήθελε».

Η Πελόζι είπε ότι βρίσκεται στην Καλιφόρνια, όπου θρηνεί για τον θάνατο της γερουσιαστή Νταϊάν Φάινσταϊν, και δεν μπορεί να πάρει τα πράγματά της από το γραφείο.

Οι υπάλληλοι του αρχηγού της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις (D-NY), βοήθησαν στον καθαρισμό του γραφείου της Πελόζι αργά την Τρίτη, ανέφερε το πρακτορείο.

Μια τηλεόραση και τσάντες εθεάθησαν έξω από το γραφείο προτού απομακρυνθούν.

«Ο χώρος του γραφείου δεν έχει σημασία για μένα, αλλά φαίνεται να είναι σημαντικός για αυτούς», πρόσθεσε η Πελόζι. «Τώρα που η νέα ηγεσία των Ρεπουμπλικανών έχει διευθετήσει αυτό το σημαντικό ζήτημα, ας ελπίσουμε ότι θα δουλέψουν σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για τον αμερικανικό λαό».

Η Πελόζι απουσίαζε όταν η Βουλή ψήφισε την απομάκρυνση του ΜακΚάρθι από πρόεδρο της Βουλής σε μια ψηφοφορία που πρωτοστάτησαν μέλη του ίδιου του κόμματός του.
 

Πηγή: skai.gr