Γερμανία: Λέει «όχι» σε ρωσικό αέριο μέσω του Nord Stream 2 - Μόνο μέσω του Nord Stream 1

Ο γερμανός εκπρόσωπος επισήμανε πως αν η Ρωσία θέλει να επαναλάβει τις παραδόσεις αερίου, μπορεί να το κάνει μέσω του αγωγού Nord Stream 1

Η Γερμανία δεν θα πάρει ρωσικό αέριο μέσω του αγωγού Nord Stream 2, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προσφέρθηκε να επαναλάβει τις παραδόσεις.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε, ωστόσο, πως αν η Ρωσία θέλει να επαναλάβει τις παραδόσεις αερίου, μπορεί να το κάνει μέσω του αγωγού Nord Stream 1.

Ο Πούτιν δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως ρωσικό αέριο μπορεί ακόμα να διοχετεύεται στην Ευρώπη μέσω του εναπομείναντος άθικτου τμήματος του αγωγού Nord Stream 2, όμως επισήμανε πως η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν θέλει να συμβεί κάτι τέτοιο.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Γερμανία απορρίπτει το ενδεχόμενο να λάβει αέριο μέσω του Nord Stream 2, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Ναι».

«Δεν έχει έρθει αέριο μέσω του αγωγού Nord Stream 1 επειδή η Ρωσία δεν παρέδωσε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Αν η Ρωσία παραδώσει (αέριο) μέσω του Nord Stream 1, δεν υπάρχει εμπάργκο αυτή τη στιγμή, είπε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: skai.gr