Υπέρ της δημιουργίας ενεργειακού κόμβου αερίου στην Τουρκία και ο Επικεφαλής της Gazprom

O επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού επισήμανε ότι «κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ευρώπη θα επιβιώσει τον ερχόμενο χειμώνα με τα τρέχοντα επίπεδα φυσικού αερίου που διαθέτει» - Επιβεβαίωσαν Πούτιν και Νόβακ

 «Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ευρώπη θα επιβιώσει τον ερχόμενο χειμώνα με τα τρέχοντα επίπεδα φυσικού αερίου που διαθέτει» επισήμανε ο επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, Gazprom, Αλεξέι Μίλερ σε δηλώσεις του σήμερα, Τετάρτη μιλώντας στο συνέδριο Russian Energy Week που πραγματοποιείται στην Μόσχα. Επανέλαβε επίσης, αυτό που είπε νωρίτερα και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για την δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία που θα προορίζεται για την Ευρώπη.

Μίλερ

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία πρέπει να δώσουν μια σαφή, ξεκάθαρη, πολιτική απάντηση ότι ενδιαφέρονται και θέλουν να αποκατασταθούν οι ζημιές και να δώσουν εγγυήσεις», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι η δεύτερη γραμμή του Nord Stream 2 υπέστη ζημιές επίσης στο πρόσφατο περιστατικό που είχε στόχο μεγάλους ρωσικούς αγωγούς, «αλλά σίγουρα δεν υπάρχουν διαρροές αερίου».

Ο Μίλερ είπε επίσης ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στους αγωγούς Nord Stream θα απαιτήσουν τουλάχιστον ένα χρόνο για την επισκευή τους και ότι η Ρωσία δεν έχει ακόμη πρόσβαση στην περιοχή που προκλήθηκαν οι ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Πούτιν πρότεινε τη μεταφορά του χαμένου όγκου διέλευσης αερίου μέσω των αγωγών Nord Stream στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Αλεξάντερ Νόβακ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο πρόσθετων γραμμών στον TurkStream

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, μιλώντας σήμερα στο ενεργειακό συνέδριο Russian Energy Week που πραγματοποιείται στην Μόσχα, δήλωσε ότι η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο της κατασκευής πρόσθετων γραμμών στον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream.

«Αυτή είναι μια από τις επιλογές που θα εξετασθεί. Θα δουλέψουμε πάνω στην ιδέα αυτή» δήλωσε ο Νόβακ.

Ο Νόβακ είπε επίσης ότι η διαρροή στον αγωγό πετρελαίου Druzhba (Φιλία) φαίνεται πως έχει εξαλειφθεί, όπως και ότι τα μέτρα ασφαλείας στον αγωγό TurkStream, μέσω του οποίου διοχετεύεται ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία, έχουν «αναβαθμισθεί».

Πηγή: skai.gr