G7: Το Πεκίνο διαμαρτυρήθηκε στην διοργανώτρια της συνόδου Ιαπωνία σχετικά με το κοινό ανακοινωθέν

Το κινεζικό υπουργείο ανέφερε ότι η G7, παραβλέποντας τις ανησυχίες της Κίνας, επιτέθηκε στο Πεκίνο και ενεπλάκη στις εσωτερικές του υποθέσεις

Η Κίνα είναι σθεναρά αντίθετη απέναντι στο κοινό ανακοινωθέν της G7 και έχει εκφράσει την ενόχλησή της στην Ιαπωνία, την διοργανώτρια χώρα της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά, όπως ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το κινεζικό υπουργείο ανέφερε ότι η G7, παραβλέποντας τις ανησυχίες της Κίνας, επιτέθηκε στο Πεκίνο και ενεπλάκη στις εσωτερικές του υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα της Ταϊβάν, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωσή τους οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν να εντείνουν τις κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας και να μειώσουν την έκθεσή τους στην Κίνα. Επίσης κάλεσαν την Κίνα να πιέσει τη Ρωσία να σταματήσει άμεσα τη στρατιωτική της επιχείρηση και να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε από πλευράς του ότι οι αποφάσεις που έλαβαν οι χώρες της Ομάδας των Επτά στη σύνοδο κορυφής στην Ιαπωνία στοχεύουν στον "διπλό περιορισμό" της Ρωσίας και της Κίνας.

Απευθυνόμενος σε τηλεδιάσκεψη, ο Λαβρόφ επανέλαβε τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι "η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως εργαλείο για να επιτύχει μια στρατηγική ήττα της Μόσχας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ