Πριγκόζιν: Υπό τον έλεγχο της Wagner το Μπαχμούτ - Tώρα αποχωρούμε - Βίντεο - Διαψεύδει το Κίεβο

Ενώ μιλά ο Πριγκόζιν στο βίντεο ακούγονται εκρήξεις - Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διέψευσαν τους ισχυρισμούς του Πριγκόζιν για πλήρη κατάληψη του Μπαχμούτ

Την πλήρη κατάληψη της πόλης Μπαχμούτ, και συνεπώς των τερματισμό των επιχειρήσεών της Wagner στην πόλη και την αποχώρησή της, ανακοίνωσε σε βίντεο ο ιδρυτής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν. 

Ο επικεφαλής του Wagner PMC, είπε ότι το μεσημέρι της 20ης Μαΐου 2023, το Αρτιομόφσκ (το ουκρανικό όνομα του Μπαχμούτ) καταλήφθηκε πλήρως. Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο Telegram. Ενώ μιλά ο Πριγκόζιν στο βίντεο ακούγονται εκρήξεις. 

Το Μπαχμούτ είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της Wagner μετά από μήνες πολέμου τονίζεται.

«Η επιχείρηση για την κατάληψη του Μπαχμούτ διήρκεσε 224 ημέρες, ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου 2022», είπε.

Ο Πριγκόζιν τόνισεότι η PMC Wagner «απελευθέρωσε το έδαφος» του Μπαχμούτ, προστατεύοντας τα συμφέροντα της πατρίδας της. Οι μαχητές, δήλωσε, έδρασαν ως μια καλά συντονισμένη ομάδα. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους Ρώσους που υποστήριξαν τον στρατό, καθώς και στους στρατηγούς Σεργκέι Σουροβίκιν και Μιχαήλ Μιζίντσεφ, που κατέστησαν δυνατή τη διεξαγωγή «αυτής της δύσκολης επιχείρησης». Επιπλέον, ο Πριγκόζιν ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν που του επέτρεψε να υπερασπιστεί την Πατρίδα.

«Από τις 25 (Μαΐου) θα αποσύρουμε τις μονάδες μας για ξεκούραση και επανεκπαίδευση. Έχουμε πολεμήσει 427 ημέρες από τις 19 Μαρτίου πέρυσι, όταν η χώρα χρειάστηκε τη βοήθειά μας. Πήραμε ολόκληρη την πόλη από σπίτι σε σπίτι. Θα παραδώσουμε τα απαραίτητα γραμμές άμυνας στον στρατό, και εμείς οι ίδιοι θα πάμε σε στρατόπεδα. Και όταν η χώρα μας μας χρειαστεί ξανά, θα επιστρέψουμε και θα προστατεύσουμε τον λαό μας» υποστήριξε ο Πριγκόζιν.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας διέψευσαν πάντως τους ισχυρισμούς του Πριγκόζιν για πλήρη κατάληψη του Μπαχμούτ. 

«Δεν είναι αλήθεια. Οι μονάδες μας συνεχίζουν να μάχονται στο Μπαχμούτ», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Σεργκέι Τσερεβάτι.
 

Πηγή: skai.gr