Φιντάν: Κατοχική δύναμη το Ισραήλ

Ο μουσουλμανικός κόσμος πρέπει να λάβει τολμηρές αποφάσεις και να τις εφαρμόσει αποφασιστικά σταδιακά μέχρι να ζωντανέψει ένα κυρίαρχο, ανεξάρτητο και γεωγραφικά ενοποιημένο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, είπε ο Χακάν Φιντάν

«Οι μουσουλμανικές χώρες της περιοχής πρέπει να εγγυηθούν την επιβίωση του παλαιστινιακού λαού και να λειτουργήσουν ως εγγυητές της διαρκούς ειρήνης» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εμείς, ως μουσουλμανικές χώρες, πρέπει να ενεργούμε με αυτοπεποίθηση και ζητώντας την αμφισβήτηση του επιβεβλημένου «ηγεμονικού» λόγου. Η άποψη της Τουρκίας είναι ότι πρέπει να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί ένας νέος μηχανισμός εγγυήσεων. Μουσουλμανικές χώρες της περιοχής πρέπει να εγγυηθούν  την ευημερία και την επιβίωση του παλαιστινιακού λαού και να εξασφαλίσει μια μόνιμη λύση. Πρέπει να ενεργούν ως εγγυητές της ειρήνης».

«Πρέπει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο στον οποίο το Ισραήλ ενώ καταπιέζει, δέχεται βαριά κριτική από εμάς και κάνει τον κόσμο να το ξεχάσει διαπράττοντας νέες θηριωδίες. Έχουν συνηθίσει σε αυτό το μοντέλο», διαμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Ο μουσουλμανικός κόσμος πρέπει να λάβει τολμηρές αποφάσεις και να τις εφαρμόσει αποφασιστικά σταδιακά μέχρι να ζωντανέψει ένα κυρίαρχο, ανεξάρτητο και γεωγραφικά ενοποιημένο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», τόνισε ο Χακάν Φιντάν.

«Για να σταματήσουμε την κατοχική δύναμη το Ισραήλ,  ενθαρρύνουμε  όλα τα κράτη μέλη να λάβουν εφικτά και αποτελεσματικά διπλωματικά, νομικά και καταναγκαστικά μέτρα για να σταματήσουν τα εγκλήματα του Ισραήλ κατά της ανθρωπότητας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: skai.gr