Τσελίκ: Προγραμματισμένη σφαγή και βαρβαρότητα ο βομβαρδισμός στο νοσοκομείο της Γάζας

«Πρέπει να αξιολογηθεί ως μια από τις πιο προγραμματισμένες σφαγές και βαρβαρότητες της σύγχρονης ιστορίας» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος Ερντογάν θα ανακοινώσει τριήμερο πένθος.

Για μια εκ των πιο προγραμματισμένων σφαγών και βαρβαροτήτων στην σύγχρονη ιστορία, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου της Γάζας, στο περιθώριο του πολέμου του Ισραήλ.

«Πρέπει να αξιολογηθεί ως μια από τις πιο προγραμματισμένες σφαγές και βαρβαρότητες της σύγχρονης ιστορίας» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος Ερντογάν θα ανακοινώσει τριήμερο πένθος.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο κος Τσελίκ υποστήριξε πως δεν είναι εφικτή η λύση, χωρίς την ίδρυση ενός γεωγραφικά ενιαίου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και χωρίς τον τερματισμό αυτής της κατοχής εκ μέρους του Ισραήλ.

«Δυστυχώς οι ΗΠΑ και ορισμένες δυτικές χώρες το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να στείλουν στην περιοχή πολεμικά πλοία και αεροπλανοφόρα. Παραβλέπουν ότι αυτό θα κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή  θα τροφοδοτήσει την σύγκρουση και θα προετοιμάσει το έδαφος κάποιων χωρών και δυνάμεων» επεσήμανε καταλήγοντας να διερωτηθεί εάν το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του το Ισραήλ είναι το δικαίωμα να σκοτώσει παιδιά, γυναίκες και άμαχους.

«Αυτός ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στοχεύοντας αυτό το νοσοκομείο. Οι άλλοι ισχυρισμοί είναι παραπληροφόρηση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπονοεί ότι δεν χτύπησε το Ισραήλ αλλά κάποιος άλλος», είπε σχολιάζοντας ακόμη πως οι διεθνείς οργανισμοί έχουν παραμείνει σιωπηλοί στον βομβαρδισμό εκατομμυρίων ανθρώπων και στην σχεδόν γενοκτονία αυτών τον ανθρώπων σε μια μικρή περιοχή στην Γάζα.

«Κανείς δεν έχει την εξουσία να μας επιβάλλει να επιλέξουμε πλευρά. Δεν υπάρχει καμία κρατική, πολιτική ή στρατιωτική δύναμη στον κόσμο που να μπορεί να επιβάλει στην Τουρκία να επιλέξει πλευρά. Η Τουρκία ως κυρίαρχο κράτος λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις» πρόσθεσε.

«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους πολίτες μας και όλες τις κομματικές μας οργανώσεις που έδειξαν ευαισθησία», κατέληξε αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που έχουν γίνει.

Πηγή: skai.gr