«Έχουμε εχθρότητα με τον ελληνικό λαό;»: Δημοσκόπηση ράπισμα στον Ερντογάν στην Τουρκία - Πίνακας

«Δεν αντιμετωπίζουμε εδώ κανένα πρόβλημα από τους Τούρκους πολίτες, ούτε από τις αρχές» σχολίασε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, παρουσιάζοντας τη δημοσκόπηση. 

Χαστούκι για τον Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί μεγάλη δημοσκόπηση  της εταιρείας metropoll στην Τουρκία, καθώς παρά την πολεμοχαρή ρητορική του, και τις κατηγορίες για «ελληνικές προκλήσεις», η συντριπτική πλειοψηφία της τουρκικής κοινής γνώμης βλέπει τους Έλληνες ως φίλους.

«Δεν αντιμετωπίζουμε εδώ κανένα πρόβλημα από τους Τούρκους πολίτες, ούτε από τις αρχές» σχολίασε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, παρουσιάζοντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης. 

«Με τον ελληνικό λαό έχουμε εχθρότητα ή όχι; ο ελληνικός λαός είναι εχθρός ή φίλος;» είναι το ερώτημα της σφυγμομέτρησης. Το 31,3% λέει «ναι» υπάρχει εχθρότητα, ενώ το 64% των ερωτώμενων απαντούν «όχι».  

Σε ό,τι αφορά τα κόμματα, είναι ενδεικτικό ότι στο ίδιο το κυβερνών κόμμα AKP του Ερντογάν μόνο το 35,7% λέει «ναι» και το 60,3% «όχι» δεν έχουμε εχθρότητα, ενώ ακόμα και στο… εθνικιστικό κόμμα MHP του κυβερνητικού εταίρου Μπαχτσελί μόλις το 39,7% λέει «ναι», ενώ το 57,8% λέει «όχι»! 

Παράλληλα, στο κόμμα του άλλοτε υπουργού του Ερντογάν Αλί Μπαμπατζάν DEVA, το 43,6% λέει ότι «ναι» υπάρχει εχθρότητα, ενώ το το 54,5%  λέει «όχι». 

Δημοσκόπηση

Πηγή: skai.gr