Αλκιβιάδης Στεφανής σε ΣΚΑΪ: Αυτοπαγιδεύτηκε ο Ερντογάν – Έτοιμη για κάθε σενάριο η Ελλάδα

Διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε σενάριο, συνυπολογίζοντας συνιστώσες σκληρής ισχύος και συνιστώσες υβριδικής απειλής.

Την άποψη πως ο Ταγίπ Ερντογάν αυτοπαγιδεύτηκε με τη φρασεολογία και τις απειλές του για την Ελλάδα με αποτέλεσμα τώρα να τη χρησιμοποιούν σε βάρος του όλα τα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε ο τέως υπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Ο κ. Στεφανής, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι σαν άλλα κράτη, αλλά είναι ισχυρή, με συμμαχίες και φιλίες, με εξαιρετικές Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας και συνεπώς «δεν είναι ένας εύκολος αντίπαλος, αυτό επιχειρησιακά ο κ. Ερντογάν σίγουρα το μετρά».

Προειδοποίησε μάλιστα τον Τούρκο πρόεδρο, πως αν υλοποιήσει τις απειλές του όπως τον παροτρύνει η αντιπολίτευση και αποτύχει, «η εξέλιξη θα είναι οδυνηρή για τον ίδιο προσωπικά».

Χαρακτήρισε λάθος και εφησυχασμό, να αποδίδεται η επιθετικότητα της Τουρκίας  στην προεκλογική περίοδο ή να πιστεύουμε ότι η μετά-Ερντογάν θα είναι καλύτερη για την Ελλάδα. «Είτε μείνει, είτε φύγει (ο Ερντογάν) αυτή είναι η στρατηγική της Τουρκίας», τόνισε.

Διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε σενάριο, συνυπολογίζοντας συνιστώσες σκληρής ισχύος και συνιστώσες υβριδικής απειλής.

Αναφέρθηκε στις πληροφορίες περί μεταναστευτικού κύματος με το λεγόμενο Καραβάνι του Φωτός, λέγοντας πως αν και όπως είπε και ο υπουργός Νότης Μηταράκης πως όλα αυτά δεν ισχύουν, είναι ένα από τα ενδεχόμενα που συνεκτιμώνται σχετικά με το τι μπορεί να αντιμετωπίσει η Ελλάδα.

Πηγή: skai.gr