Ο Τσαβούσογλου ειρωνεύεται τους Ευρωπαίους - «Θα κρυώσουν... Ο Θεός να τους βοηθήσει»

«Δεν έχουν όραμα, ζηλεύουν δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ευρωπαϊκή πολιτική γι’ αυτό θα κρυώσουν. Ο Θεός να τους βοηθήσει, ενώ η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα» ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Χλεύασε την Τρίτη τους Ευρωπαίους ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου όσον αφορά την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου.

«Δεν έχουν όραμα, ζηλεύουν δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ευρωπαϊκή πολιτική γι’ αυτό θα κρυώσουν. Ο Θεός να τους βοηθήσει, ενώ η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα» ανέφερε μεταξύ άλλων. Οι δηλώσεις του, σχολίασε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ήταν όχι τόσο για εσωτερική, όσο για… ρωσική κατανάλωση. 

«Αν η ΕΕ είχε κινηθεί μαζί μας και είχε αφήσει στην άκρη την αλαζονεία της, τότε θα ήταν ένας παγκόσμιος παίκτης που θα χειροκροτούσαν όλοι όρθιοι. Όμως δεν έχουν όραμα. Η αλαζονεία, η ζήλεια τους τυφλώνει. Τα λέω και στους ίδιους. Δείτε τώρα, έρχεται ο χειμώνας. Κυρίως οι χώρες της Ευρώπης αναρωτιούνται πώς θα περάσουν το χειμώνα; Πόσο κρύο θα έχει; Κάποιες χώρες βάζουν ανώτατο όριο στους θερμοστάτες. Κάποιες στους 19 (βαθμούς Κελσίου), κάποιες στους 20. Ο Θεός να τους βοηθήσει. Εγώ στους 20 κρυώνω» σχολίασε δηκτικά ο Τσαβούσογλου. 

«Εμείς, ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στο ζήτημα του αερίου, συμβαίνει λόγω των πολιτικών μας» πρόσθεσε, εννοώντας το γεγονός ότι η Άγκυρα «χαϊδεύει» τη Μόσχα, αρνούμενη να επιβάλει κυρώσεις. 
 

Πηγή: skai.gr