Πρώτος με διαφορά στις σεισμόπληκτες περιοχές ο Ερντογάν - 71% στο Καχραμανμαράς

Παρά την οργή που υπήρχε στην αρχή, ο λαός πίστεψε τον Ερντογάν που τους έταξε νέα σπίτια σε ένα χρόνο, ενώ τους μοίραζε χρήματα και πήγαινε στις κηδείες των θυμάτων

Για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ετοιμάζονται πλέον οι δύο μονομάχοι, Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου, καθώς κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων στην χθεσινή αναμέτρηση. 

Με καταμετρημένες τις ψήφους από το 99% των εκλογικών τμημάτων, ο Ερντογάν συγκέντρωσε 49,4% και ο αντίπαλος του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κέρδισε 44,96%
Ο υποψήφιος Σινάν Ογάν κέρδισε το 5,2% των ψήφων.

Αυτό που κάνει εντύπωση και είναι ενδεικτικό της «λατρείας» του μέσου Τούρκου ψηφοφόρου – ακόμα κι αν είναι σε απελπιστική κατάσταση – προς τον Ερντογάν, είναι το γεγονός ότι ο απερχόμενος (και πιθανότατα ξανά) πρόεδρος της Τουρκίας, ήρθε πρώτος στις σεισμόπληκτες περιοχές. 

Παρά την οργή που υπήρχε μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου και τις ευθύνες που επέρριπταν στην κυβέρνηση είτε για ολιγωρία στο να αντιδράσει τις πρώτες ώρες μετά την καταστροφή, είτε για «οικιστικές αμνηστίες», τελικά ο λαός πίστεψε τον Ερντογάν που τους έταξε νέα σπίτια σε ένα χρόνο, ενώ τους μοίραζε χρήματα και σήκωνε τα φέρετρα στις κηδείες τον θυμάτων. 

σεισμός Ερντογάν

Σύμφωνα με την ΕΡΤ,στο Κιλίς, περιοχή που είχε πληγεί πολύ έντονα από τον σεισμό ο Ερντογάν καταγράφει 65,55% έναντι του Κιλιτσντάρογλου με πολύ χαμηλό ποσοστό 26,95%.

Στο Καχραμανμαράς είναι 71,88% το ποσοστό του Ερντογάν έναντι 22,20% του Κιλιτσντάρογλου. Οι νεκροί ήταν σε αυτή την περιοχή 50.000 και κατοικεί εκεί το 17% του τουρκικού πληθυσμού.

Δείτε ακόμα: Επικοινωνιακή αντεπίθεση από Ερντογάν: Μετέφεραν βρέφη με το προεδρικό αεροσκάφος – Στο νοσοκομείο η Εμινέ - Βίντεο

Μοναδική εξαίρεση είναι η Αλεξανδρέττα που και εκεί η μάχη καταγράφηκε στήθος με στήθος.

Τέλος, στο Γκαζιαντέπ το ποσοστό του Ερντογάν είναι 59,76%, έναντι 34,65% του Κιλιτσντάρογλου.

Πηγή: skai.gr