Επικοινωνιακή αντεπίθεση από Ερντογάν: Μετέφεραν βρέφη με το προεδρικό αεροσκάφος – Στο νοσοκομείο η Εμινέ - Βίντεο

16 βρέφη διακομίστηκαν με το προεδρικό αεροσκάφος του Ερντογάν από τις σεισμόπληκτες περιοχές στην Άγκυρα - H είδηση αναρτήθηκε και στα αγγλικά στο λογαριασμό της τουρκικής προεδρίας

Σε επικοινωνιακή διαχείριση του πολιτικού κόστους των φονικών σεισμών, που συνάντησε και δια ζώσης με τις επικρίσεις που δέχθηκε στην περιοδεία του στις σεισμόπληκτες περιοχές, αποδύεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τρεις μήνες πριν από τις εκλογές, η κυβέρνηση Ερντογάν κατηγορείται για καθυστερημένη αντίδραση, κάτι που αναμφισβήτητα θα φέρνει στον Τούρκο πρόεδρο μνήμες από το μεγάλο σεισμό του ’99 που κόστισε την εξουσία στον Μπουλέντ Ετσεβίτ, με τον ίδιο μεγάλο κερδισμένο.
 

Ο Ερντογάν μετέβη χτες στις σεισμόπληκτες περιοχές, από όπου υποσχέθηκε την ανοικοδόμηση τους  μόλις μέσα σε ένα χρόνο, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε ότι η τουρκική κυβέρνηση θα μοιράσει 495 ευρώ ανά οικογένεια. 
 

Λίγο αργότερα, το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε πλάνα από τη μεταφορά 16 βρεφών μέσω του προεδρικού αεροσκάφους από τις σεισμόπληκτες περιοχές προς την Άγκυρα. Τα βρέφη είναι ηλικίας έως 1 έτους. Παράλληλα, μέσω του προεδρικού αεροσκάφους μεταφέρθηκαν στο Καχραμανμαράς ιατρικές ομάδες καθώς και είδη πρώτης ανάγκης.

Τα μωρά παραλήφθηκαν από το αεροσκάφος από τις ανάδοχες μητέρες του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και μέσω ασθενοφόρων μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Μετά την ασφαλή μεταφορά τους στην Άγκυρα, η «πρώτη κυρία» της Τουρκίας Εμινέ Ερντογάν επισκέφθηκε τα βρέφη, και ενημερώθηκε από το υγειονομικό προσωπικό για την κατάσταση της υγείας τους. Συγκινημένη από την κατάστασή τους, η Εμινέ Ερντογάν φάνηκε να δακρύζει. Μάλιστα, η τουρκική προεδρία, ανήρτησε και στα αγγλικά, στο λογαριασμό της στο Twitter, την ανθρώπινη πλευρά της κ. Ερντογάν. 

"Αγώνα πολιτικής επιβίωσης" καλείται να δώσει ο Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνεται εξάλλου σε ανάλυση, καθώς δεν θέλει να "σκάσει στα χέρια του" η κρίση που προκάλεσε ο φονικός σεισμός των 7,8 βαθμών που συγκλόνισε τη νότια Τουρκία την περασμένη Δευτέρα.

Ο σεισμός εντείνει την πίεση στον Τούρκο πρόεδρο, τρεις μόλις μήνες πριν τις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες ήδη πριν την καταστροφή προμηνύονταν δύσκολο τεστ για τον ίδιο.

Μπροστά στις αυξανόμενες επικρίσεις σχετικά με την αργή αντίδραση των αρχών και την έλλειψη οργάνωσης, ο Τούρκος πρόεδρος που βρίσκεται στην εξουσία από το 2003, μετέβη χθες Τετάρτη στις πληγείσες περιοχές και παραδέχθηκε τα λάθη του.

Πηγή: skai.gr