Ερντογάν: Η Τουρκία δεν βλέπει θετικά την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν βλέπει θετικά την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

«Δεν βλέπουμε θετικά την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», τόνισε σε δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως υποστήριξε, οι συγκεκριμένες χώρες είναι «παράδεισος» για τρομοκράτες- εννοώντας μέλη του PKK. Σημειώνεται ότι προκειμένου να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ οι δύο χώρες πρέπει να υπάρχει ομοφωνία.

Με τις δηλώσεις του, ο Ερντογάν εκτιμάται ότι «κλείνει το μάτι», για μια ακόμη φορά, στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος Πρόεδρος εμπλέκει και την Ελλάδα στο ζήτημα.
 
Χαρακτηριστικά είπε πως στο παρελθόν το ΝΑΤΟ είχε κάνει το ίδιο λάθος με την Ελλάδα, εννοώντας ενδεχομένως την επανένταξη της χώρας μας στο στρατιωτικό σκέλος της συμμαχίας, όταν είχε αποχωρήσει. «Ξέρετε τη στάση που τηρεί η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία αφού παίρνει απο πίσω της και το ΝΑΤΟ. Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος», συμπλήρωσε.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν

«Εμείς παρακολουθούμε για τις εξελίξεις σχετικά με την Σουηδία και την. Φινλανδία  όμως δεν έχουμε θετικές σκέψεις στο ζήτημα. Διότι οι προηγούμενες διοικήσεις σχετικά με το ΝΑΤΟ έκαναν ένα λάθος σχετικά με την Ελλάδα, και ξέρετε τη στάση που τηρεί η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία αφού παίρνει απο πίσω της και το ΝΑΤΟ. Ως Τουρκία δεν θέλουμε να κάνουμε ένα δεύτερο λάθος.


Oi Σκανδιναβικές χώρες έχουν μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας τρομοκρατικών οργανώσεων.  Το.  PKK και το DHKP- C έχουν τις φωλιές τους στη Σουηδία και στην Ολλανδία. Βρίσκονται μέχρι και εντός του Κοινοβουλίου   τους. Στο σημείο αυτό δεν είναι δυνατόν να το δούμε θετικά».

Πηγή: skai.gr