Ρώσοι πράκτορες πιστεύουν ότι ο Πούτιν είναι άρρωστος, σύμφωνα με δημοσίευμα

Ρώσοι πράκτορες πιστεύουν ότι ο Πούτιν είναι άρρωστος, σύμφωνα με δημοσίευμα

Οι εικασίες για την υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι κάτι καινούριο, κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο, έχουν ενταθεί από τότε που διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία.

Tο περιοδικό New Lines μετέδωσε πως έχει στην κατοχή του ηχογράφηση ενός Ρώσου ολιγάρχη, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο, και περιγράφει ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι «πολύ άρρωστος με καρκίνο του αίματος», αν και δεν προσδιορίστηκε ο τύπος του καρκίνου του αίματος.

Λέει επίσης ότι ένα «άκρως απόρρητο σημείωμα» εστάλη από τα κεντρικά γραφεία της FSB, της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Ρωσίας, σε όλους τους περιφερειακούς διευθυντές της.

Ο Christo Grozev, επικεφαλής ερευνών στο Bellingcat, έναν αξιόπιστο ιστότοπο ιατροδικαστικών ερευνών, δήλωσε: «Το σημείωμα έδωσε εντολή στους περιφερειακούς διευθυντές να μην εμπιστεύονται τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του προέδρου».

«Οι διευθυντές έλαβαν περαιτέρω οδηγίες να διαψεύσουν οποιεσδήποτε φήμες τυχόν κυκλοφορήσουν στις τοπικές μονάδες της FSB. Σύμφωνα με πηγή σε μια από τις περιφερειακές μονάδες που είδε το υπόμνημα, αυτή η άνευ προηγουμένου οδηγία είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, με τους περισσότερους αξιωματικούς της FSB ξαφνικά να καταλήγουν να πιστέψουν ότι ο Πούτιν πάσχει πράγματι από μια σοβαρή ασθένεια».

Το περιοδικό συνεχίζει με λεπτομέρειες για ενδείξεις που συντείνουν στο ότι ο Πούτιν είναι άρρωστος, όπως το περπάτημά του, κάτι που μετέδωσαν και πριν από λίγες ημέρες και άλλα διεθνή μέσα.

Αναφέρεται επίσης στην αλλαγμένη εμφάνιση του Πούτιν -το πρόσωπό του είναι πιο πρησμένο- και εικάζεται ότι αυτό είναι παρανέργεια κάποιου φαρμάκου.

Πηγή: skai.gr