Κλείσιμο

Εργατικοί: Ο Σούνακ να αναλάβει την ευθύνη για το χάος της βρετανικής οικονομίας

«[Ο Σούνακ] είναι μέρος του προβλήματος» δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ

Οι Εργατικοί έσπευσαν να αποδοκιμάσουν τον νέο Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ για το ρόλο που διαδραμάτισε στην κυβέρνηση των Συντηρητικών. 

Ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, δήλωσε ότι ο Ρίσι Σούνακ πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για το «χάος» στο οποίο βρίσκεται σήμερα η οικονομία. Σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Metro, ο Στάρμερ είπε:

«[Ο Σούνακ] είναι μέρος του προβλήματος. Αν κοιτάξετε τι είπαν ο ένας για τον άλλον το καλοκαίρι, αυτός και η [Λιζ] Τρας τσακώνονταν για να πουν πόσο απαίσιο ήταν το χάος που οι ίδιοι δημιούργησαν και ότι θα έπρεπε να είναι πρωθυπουργοί για να λύσουν το χάος που οι ίδιοι δημιούργησαν». 

Άρα, συνέχισε ο επικεφαλής των Εργατικών, είναι απόλυτα χωμένος στο χάος, δεν είχαμε οικονομική ανάπτυξη με τον τρόπο που θα έπρεπε να είχαμε τα τελευταία 12 χρόνια, και είναι ένας σημαντικός παράγοντας [που έπαιξε ρόλο] σε αυτό.

Να υπηρετήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως πρωθυπουργός «με ακεραιότητα και ταπεινότητα» υποσχέθηκε νωρίτερα ο νέος ηγέτης των Τόρις, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η χώρα αντιμετωπίζει «βαθιά οικονομική πρόκληση»

Πηγή: skai.gr