Κλείσιμο

Σούνακ: Η Βρετανία αντιμετωπίζει βαθιά οικονομική πρόκληση - «Θα υπηρετήσω με ακεραιότητα και ταπεινότητα»

"Ύψιστη προτεραιότητά μου να ενώσω το κόμμα μας και τη χώρα" - Η πρώτη δημόσια δήλωση του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας και επικεφαλής των Τόρις, Ρίσι Σούνακ- Έχουμε μόνο μία ευκαιρία, να πετύχουμε

Να υπηρετήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως πρωθυπουργός «με ακεραιότητα και ταπεινότητα» υποσχέθηκε νωρίτερα ο νέος ηγέτης των Τόρις Ρίσι Σούνακ, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η χώρα αντιμετωπίζει «βαθιά οικονομική πρόκληση»

Ο Σούνακ ξεκίνησε τη σύντομη δήλωσή του αποτίοντας φόρο τιμής στη Λιζ Τρας για την ηγεσία της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι διατέλεσε πρωθυπουργός «υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες».

»Είναι το μεγαλύτερο προνόμιο της ζωής μου να μπορώ να υπηρετήσω το κόμμα που αγαπώ και να ανταποδώσω σε αυτή τη χώρα στην οποία οφείλω τόσα πολλά» τόνισε ο Ρίσι Σούνακ, ωστόσο προειδοποίησε:

«Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αντιμετωπίζουμε μια βαθιά οικονομική πρόκληση. Τώρα χρειαζόμαστε σταθερότητα και ενότητα. Και θα θέσω ως ύψιστη προτεραιότητά μου να ενώσω το κόμμα μας και τη χώρα μας. Γιατί μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και θα χτίσουμε ένα καλύτερο, πιο ευημερούν μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

«Δεσμεύομαι ότι θα σας υπηρετήσω με ακεραιότητα και ταπεινότητα, ότι θα εργάζομαι μέρα με τη μέρα για να προσφέρω στον βρετανικό λαό» δήλωσε. 

Διαβάστε ακόμα: Ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας 


«Έχουμε μόνο μια ευκαιρία, να πετύχουμε»

Έκκληση για ενότητα στην κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών, απηύθυνε νωρίτερα ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι οι Τόρις έχουν μόνο μία ευκαιρία για να πετύχουν τους στόχους τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά πρόκειται για «υπαρξιακή απειλή» για το κόμμα. 

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση μετά την εκλογή του ως νέου ηγέτη ο Σούνακ, απέκλεισε το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών, και πρoέτρεψε τους βουλευτές του να μείνουν ενωμένοι μετά τις έριδες που ταλάνισαν το κόμμα των Συντηρητικών. «Πρέπει να ενωθούμε, να συσπειρωθούμε» τόνισε, υποσχόμενος «μια κυβέρνηση των καλύτερων».

O βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να δεχθεί την Τρίτη στο Μπάκιγχαμ την παραίτηση της απερχόμενης πρωθυπουργού Λιζ Τρας και να διορίσει τον διάδοχό της. 

Η απερχόμενη πρωθυπουργός Λιζ Τρας συνεχάρη τον Σούνακ για την εκλογή του στην ηγεσία των Συντηρητικών και εξέφρασε «την πλήρη στήριξή της» στο πρόσωπό του, με ανάρτησή της στο Twitter.
Τη στήριξή της στον Σούνακ απηύθυνε και πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι. 
 

Πηγή: skai.gr