Εκρηξη στην Κωνσταντινούπολη - «Η δράστις ομολόγησε - Έδρασε για το PKK» λέει η τουρκική αστυνομία

Τουλάχιστον 46 πρόσωπα έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα για την αιματηρή επίθεση  στην οδό Ιστικλάλ χθες το απόγευμα.

Η νεαρή γυναίκα που συνελήφθη και κατηγορείται ότι τοποθέτησε τη βόμβα που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους χθες, Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη, είναι συριακής εθνικότητας και ομολόγησε την πράξη της, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική αστυνομία, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης: Μια Ελληνίδα ελαφρά τραυματίας στην έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα με καταγωγή από την Συρία ομολόγησε ότι ενήργησε «κατόπιν διαταγής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν» (PKK) και έλαβε οδηγίες για την επίθεση στο Κομπάνι, στη βορειοανατολική Συρία.

Η νεαρή γυναίκα συνελήφθη μαζί με άλλους υπόπτους μέσα σε διαμέρισμα στο Κιουτσούκτσεκμετσέ, σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης.

Δείτε: Βίντεο από την σύλληψη της φερόμενης ως δράστιδας

Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστήριξε ότι η ύποπτη ετοιμαζόταν «να διαφύγει στην Ελλάδα».

Διαβάστε σχετικά: Σοϊλού: Αν δεν τους έπιαναν, σήμερα θα διέφευγαν στην Ελλάδα - Και ευθεία επίθεση κατά ΗΠΑ

Ο Σοϊλού, ο οποίος μετέβη και πάλι σήμερα στον τόπο της έκρηξης, ανακοίνωσε ότι 46 πρόσωπα έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα, την επομένη αυτής της επίθεσης στην οδό Ιστικλάλ, μία από τις πιο πολυσύχναστες αρτηρίες της Κωνσταντινούπολης, χθες, Κυριακή, το απόγευμα.

«Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται» για να συλληφθούν και άλλοι ύποπτοι, δήλωσε ο τούρκος υπουργός. «Θέλησαν να μας απευθύνουν ένα μήνυμα, το λάβαμε και θα απαντήσουμε με τον πιο αυστηρό τρόπο», τόνισε. 

Πηγή: skai.gr