Με βαλλιστικούς πυραύλους «απάντησε» ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην επίσκεψη της Κάμαλα Χάρις στην Νότια Κορέα

«Απάντηση» στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, η οποία πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Σεούλ και επέκρινε τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων της Πιονγιάνγκ.

Στην εκτόξευση δύο ακόμα βαλλιστικών πυραύλων προχώρησε σήμερα η Βόρεια Κορέα, λίγες ώρες μετά την αναχώρηση από την Νότια Κορέα της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, η οποία πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στη Σεούλ και επέκρινε τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων της Πιονγιάνγκ. 

Η Χάρις αφίχθη τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας στη Νότια Κορέα για επίσημη επίσκεψη για να διατρανώσει εκ νέου τη δύναμη της συμμαχίας ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Σεούλ, την επομένη της δοκιμαστικής εκτόξευσης άλλων δύο βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα.

Η «απάντηση» ήρθε από τον Κιμ Γιονγκ Ουν λίγες ώρες αργότερα. 

«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε 2 βαλλιστικούς πυράλους αγνώστου ταυτότητας στην Ανατολική Θάλασσα», περισσότερο γνωστή ως Θάλασσα της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε το επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας.

Πηγή της ιαπωνικής κυβέρνησης δήλωσε ότι φαίνεται πως η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς

Η Χάρις επισκέφθηκε και την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στα σύνορα των δύο χωρών με στόχο να καταδείξει την ακλόνητη δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια της Νότιας Κορέας.

«Στον βορρά βλέπουμε μια βάναυση δικτατορία, κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ένα παράνομο εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα», τόνισε η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος.

«Οι ΗΠΑ και ο κόσμος επιζητούν μια σταθερή και ειρηνική κορεατική χερσόνησο, στην οποία η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας δεν θα αποτελεί πλέον απειλή», πρόσθεσε.

Η επίσκεψη της αντιπροέδρου των ΗΠΑ στην Νότια Κορέα πραγματοποιήθηκε ενώ αυξάνεται η  ανησυχία ότι η Πιονγκγιάνγκ πρόκειται να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή. Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η Βόρεια Κορέα έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για την έβδομη πυρηνική της δοκιμή από το 2006 - και την πρώτη από το 2017.

Πηγή: skai.gr