Ακτιβιστές εισέβαλαν στο Καπιτώλιο του Κεντάκι: Διαμαρτυρία και 19 συλλήψεις

Διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που προωθούν οι ρεπουμπλικανοί σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα των ανήλικων μαθητών μετά τη φονική επίθεση σε χριστιανικό σχολείο στο Νάσβιλ

Νέα περίοδο ταραχών έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η επίθεση τρανς με επτά νεκρούς σε χριστιανικό σχολείο στο Νάσβιλ. Ακτιβιστές εισέβαλαν στο καπιτώλιο του Κεντάκι την Πέμπτη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απαγόρευση οδηγιών σεουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου στους ανήλικους μαθητές, που προωθείται από το ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Η εισβολή στο Καπιτώλιο του Κεντάκι είχε ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση της φρουράς, η οποία προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων

«Ο Λοχίας των Όπλων ζήτησε από το KSP να βοηθήσει στην αποκατάσταση της τάξης σήμερα στις αίθουσες της γκαλερί του Σώματος. Η KSP έδωσε σε κάθε άτομο την επιλογή να φύγει χωρίς καμία ενέργεια επιβολής ή να τεθεί υπό κράτηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Το KSP συνέλαβε 19 άτομα. Έχουν κατηγορηθεί για παραβίαση 3ου βαθμού».

Το νομοσχέδιο που προωθείται απαγορεύει τις οδηγίες σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου στα σχολεία και εξουσιοδοτεί τους δασκάλους να αρνηθούν τη χρήση της προσδιοριστικής αντωνυμίας ενός μαθητή.

Πηγή: skai.gr