Δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους στην παραλία του Μπόρνμουθ - Σύλληψη 40χρονου

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι ο συλληφθείς μάλλον ενθάρρυνε τα παιδιά να πηδήξουν από την προκυμαία λίγο πριν από την τραγωδία

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλα οκτώ χρειάστηκαν την επέμβαση ναυαγοσωστών και ιατρική φροντίδα στην παραλία του Μπόρνμουθ της νότιας Αγγλίας το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένα 12χρονο κορίτσι και ένα 17χρονο αγόρι φάνηκε να παρασύρονται από τα ρεύματα της θάλασσας, αφού είχαν βουτήξει στο νερό από την άκρη της ιστορικής προβλήτας της παραλίας που εκτείνεται σε μήκος 300 μέτρων μέσα στη Μάγχη.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 40χρονου άνδρα ως υπόπτου ανθρωποκτονίας, χωρίς να δοθούν άλλες λεπτομέρειες πέρα του ότι βρισκόταν και αυτός μέσα στη θάλασσα.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι ο συλληφθείς μάλλον ενθάρρυνε τα παιδιά να πηδήξουν από την προκυμαία λίγο πριν από την τραγωδία.

Η παραλία αποκλείστηκε για να προσγειωθούν δύο ελικόπτερα-ασθενοφόρα για την παροχή των πρώτων βοηθειών και τη διακομιδή των παιδιών σε νοσοκομεία.

Κανένα από τα υπόλοιπα οκτώ παιδιά δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό.

Από το 2004 και μετά η βρετανική ακτοφυλακή έχει επέμβει σε περισσότερα από 200 περιστατικά ριψοκίνδυνων βουτιών στη θάλασσα από ύψος, που προκάλεσαν 70 τραυματισμούς και 20 θανάτους.

Πηγή: skai.gr