Δεν θα ξαναδεχτεί δωρεές σε μετρητά για τα φιλανθρωπικά του ιδρύματα ο Κάρολος

Δεν θα ξαναδεχτεί δωρεές υπό την μορφή μετρητών ο Πρίγκιπας Κάρολος μετά το σκάνδαλο που ξέσπασμε με ρεπορτάζ της Sunday Times για σακούλες γεμάτες μετρητά που φέρεται να έλαβε από τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ

Ο πρίγκιπας Κάρολος «δεν θα δεχτεί ποτέ ξανά μεγάλες δωρεές σε μετρητά» στις φιλανθρωπικές του οργανώσεις, δήλωσε πηγή από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μετά τον σάλο που προκάλεσε η είδηση πως έλαβε 3 εκατομμύρια ευρώ σε τσάντες από τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ.

Υπενθυμίζεται πως σε δημοσίευμα της η Sunday Times, έκανε λόγο για σακούλες γεμάτες μετρητά που φέρεται να έλαβε ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, Σεΐχ Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ-Θάνι.

Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα χρήματα έφτασαν στα χέρια του διαδόχου του θρόνου σε βαλίτσα αλλά και σε σακούλα από ψώνια.

Ο πρίγκιπας παρέδωσε το ποσό σε βοηθούς του που φρόντισαν να περάσουν όλα τα χρήματα σε φιλανθρωπική οργάνωση, αφού τα μέτρησαν με το χέρι.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Κάρολος ενήργησε παράνομα προσφέροντας κάτι σε αντάλλαγμα για τις δωρεές.

Οι παραλαβές, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, έγιναν μεταξύ του 2011 και 2015 μετά από μπαράζ συναντήσεων των δύο αντρών.

Έρευνα για τις δωρεές που έγιναν από τον πρώην Πρωθυπουργό του Κατάρ Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ-Θάνι σε φιλανθρωπική οργάνωση του Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου θα διεξαγάγει το αρμόδιο εποπτικό όργανο στη Βρετανία, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL