Σοκαριστικά βίντεο της στιγμής των πυροβολισμών σε εμπορικό κέντρο στη Κοπεγχάγη - Σύλληψη υπόπτου

Η εφημερίδα Jyllands Posten και η δημόσια τηλεόραση DR ανέφεραν ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο - Συνελήφθη ύποπτος. 

Αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στο εμπορικό κέντρο Fields στην Κοπεγχάγη ανακοίνωσε η αστυνομία. Η εφημερίδα Jyllands Posten και η δημόσια τηλεόραση DR ανέφεραν ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο

Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός άνδρα που σχετίζεται με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη. 

Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία πληροφορία για τα κίνητρα του δράστη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο εμπορικό κέντρο, στη συνοικία Άμαγκερ, αφού, λίγο νωρίτερα, σημειώθηκαν πυροβολισμοί και «πολλοί άνθρωποι χτυπήθηκαν» από τα πυρά.

Δανία

Όταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, περίπου 100 άνθρωποι έτρεξαν να φύγουν από το εμπορικό κέντρο.

Η αστυνομία κάλεσε όσους βρίσκονται μέσα στο εμπορικό κέντρο να παραμείνουν εκεί και να περιμένουν την άφιξη των αστυνομικών ενώ ζήτησε από όλους τους άλλους να μην πλησιάζουν στην περιοχή.

Ο Βρετανός τραγουδιστής Χάρι Στάιλς επρόκειτο να εμφανιστεί σε έναν συναυλιακό χώρο λιγότερο από ένα μίλι από το εμπορικό κέντρο. Όπως ανακοινώθηκε, η συναυλία θα γίνει κανονικά.

Οι αρχές συνέστησαν σε όσους βρίσκονται μέσα στο εμπορικό κέντρο να παραμείνουν στη θέση τους και να περιμένουν τη βοήθεια της αστυνομίας.

Το εμπορικό κέντρο Field’s, βρίσκεται ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και το διεθνές αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στην εφημερίδα Εkstra Bladet ότι η δανική αστυνομία έριξε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς και φώναξε σε έναν άνδρα με όπλο ότι πρέπει να «ρίξει το όπλο». 

H δήμαρχος της πόλης Σόφι Άντερσεν έγραψε στο Twitter ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη με βεβαιότητα πόσοι είναι οι τραυματίες ή οι νεκροί, αλλά είναι πολύ σοβαρό συμβάν».

Όλοι οι γύρω δρόμοι και η γραμμή του μετρό αποκλείστηκαν, και στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα για τη διακομιδή των τραυματιών. 

Δανία

Just heard about what happened in Copenhagen… please stay safe and take care of each other there!

— Sophie🐝 saw Harry (@sophigoldenkiwi) July 3, 2022

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr