Ουκρανικό Ταμείο Αρωγής και Ανακούφισης ιδρύει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Τη δημιουργία του Ουκρανικού Ταμείου Αρωγής και Ανακούφισης των αδελφών μας που δοκιμάζονται στην Ουκρανία, ανακοίνωσε χθες ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, στο πλαίσιο της τελετής αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το ταμείο ιδρύεται από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε συνεργασία με την IOCC, τον διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό της συνέλευσης των κανονικών ορθοδόξων επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με στόχο την άμεση συγκέντρωση του ποσού του 1 εκατ. δολ. τόσο για την άμεση όσο και για τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη του ουκρανικού λαού.

Όπως τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο οποίος έκανε και σχετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής ήδη προσέφερε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το ποσό των 100.000 δολαρίων για την ενίσχυση τον προσπαθειών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

«Ενώνουμε το πνεύμα μας», υπογράμμισε ο αρχιεπίσκοπος, «με το πνεύμα του Οικουμενικού μας Πατριάρχη και προτρέπουμε όλους τους πιστούς να προσευχηθούν και να προσφέρουν την υποστήριξή τους σε όλο τον ουκρανικό λαό και σε όλους τους Ουκρανούς και σε αυτούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και σε αυτούς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπό το Πατριαρχείο Μόσχας και στους Ουκρανούς Καθολικούς και στις ουκρανικές εβραϊκές κοινότητες και σε όλους όσοι βιώνουν τις φρικτές επιπτώσεις του πολέμου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ