Ανταπόκριση ΣΚΑΪ: Ανασφάλεια στην Ουκρανία για τις ρωσικές κινήσεις – Κίνδυνος ανάφλεξης

Ανασφάλεια για τις ρωσικές κινήσεις επικρατεί στην Ουκρανία όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην περιοχή Σταύρος Ιωαννίδης. 

Η κατάσταση στη Μαριούπολη παραμένει έκρυθμη και ρευστή, ενώ το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ουκρανών, με συνθήματα κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν και της Ρωσίας, ενώ είναι διάχυτη η αγωνία για νέα κλιμάκωση μετά την έγκριση της ρωσικής Δούμας για αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στο εξωτερικό.  Ήδη υπάρχουν αναφορές για ρώσικες δυνάμεις που βρίσκονται από το βράδυ της Δευτέρας σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Παράλληλα, επικρατεί αγωνία για τα σύνορα των περιοχών αυτών, δηλαδή αν θα παραμείνουν στα διοικητικά όρια των δυο πόλεων που είχαν οριστεί το 2014, ή θα περιλαμβάνουν όλη την περιφέρεια του Ντόνμπας, δηλαδή και τη Μαριούπολη. 

«Τα όρια θα καθοριστούν βάσει του συντάγματος που έχουν εγκρίνει Ντονέτσκ και Λουχάνσκ» σχολίασε νωρίτερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Aν η Ρωσία θελήσει να επεκτείνει τα όρια σε όλη την περιοχή του Ντονμπάς, αυτό θα προκαλέσει ανάφλεξη σε όλη την περιοχή. 

Από πλευράς του, το Κίεβο έχει ζητήσει να μη δημοσιεύονται πληροφορίες μετακίνησης ουκρανικών στρατευμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά υπάρχει συγκέντρωση δυνάμεων, ενώ αισθητή έκανε την παρουσία του πάνω από τη Μαριούπολη ένα drone. 

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η Μόσχα εκκένωσε την πρεσβεία της στο Κίεβο. 
 

Πηγή: skai.gr