Κλείσιμο

Η Ρωσία εκκενώνει την πρεσβεία της στην Ουκρανία

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αποφάσισε να απομακρύνει το διπλωματικό της προσωπικό από την πρεσβεία της στο Κίεβο. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας υποστήριξε ότι οι διπλωμάτες έπεσαν θύματα απειλών στην Ουκρανία και το Κίεβο δεν αντέδρασε.

Την τυπική ουσιαστικά άδεια της άνω Βουλής για την ανάπτυξη του στρατού «στο εξωτερικό» ζήτησε, και έλαβε ομόφωνα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κλιμακώνοντας περαιτέρω την ένταση με την Ουκρανία μετά τη ρωσική αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ. Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια ευρύτερη επίθεση σε ουκρανικό έδαφος αναφέρουν δυτικά ΜΜΕ. «Η απόφαση τίθεται αμέσως σε ισχύ» δήλωσε ένας από τους Ρώσους νομοθέτες. Λίγο αργότερα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι «η συμφωνία του Μινσκ δεν υπάρχει πια». 

Η Ρωσία εξακολουθεί να είναι ανοιχτή στο διάλογο με την Δύση, αλλά δεν θα τον κάνει, εάν θα προσπαθούν να την μειώνουν και να θεωρούν ότι ευθύνεται για τα πάντα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία-24». Οι δηλώσεις του αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: skai.gr