Ποιος είναι ο Ρενέλ Ντεστινά – Ο αρχηγός διαβόητης συμμορίας που τρομοκρατεί το Πορτ-ο-Πρενς

Τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην τελευταία επίθεση της συμμορίας Gran Ravine του Ντεστινά –γνωστός επίσης ως Τι Λαπλί- στην συνοικία Καρφούρ-Φέιγ

Τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την τελευταία επίθεση της συμμορίας του Ρενέλ Ντεστινά –γνωστός επίσης ως Τι Λαπλί- στην συνοικία Καρφούρ-Φέιγ του Πορτ-ο-Πρενς, πρωτεύουσα της Αϊτής. 

Από την Τρίτη, χιλιάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την Καρφούρ-Φέιγ, με τα πόδια, με μοτοσικλέτες ή στοιβαγμένοι μέσα σε αυτοκίνητα, κάποιοι φορτωμένοι σακούλες και βαλίτσες, άλλοι με στρώματα στις οροφές των αυτοκινήτων τους - ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι. 

Οι χιλιάδες εκτοπισμένοι βρήκαν προσωρινό καταφύγιο σε σχολεία και σε αθλητικό κέντρο, άλλοι στον δρόμο, έστησαν πρόχειρα σκηνές.

Η Καρφούρ-Φέιγ είναι συνοικία στρατηγικής σημασίας για τις συμμορίες, και μπαίνει συχνά στο «στόχαστρο» της συμμορίας Gran Ravine του Τι Λαπλί, διαβόητου κακοποιού καταζητούμενου από το FBI. 

ρενελ

Ο 41χρονος Ντεστινά καταζητείται από τις ΗΠΑ καθώς φέρεται να συμμετείχε σε απαγωγές πολιτών των Ηνωμένων Πολιτειών για λύτρα το 2021.

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Αϊτινός Ντεστινά και συνεργάτες του φέρεται να απήγαγαν έναν Αμερικανό και κράτησαν το θύμα όμηρο για λύτρα για 14 ημέρες. Το θύμα φέρεται να κρατήθηκε υπό την απειλή όπλου, ξυλοκοπήθηκε και απειλήθηκε από τη συμμορία και αφέθηκε ελεύθερος μόνο αφού πληρώθηκαν λύτρα.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Αϊτή FBI