Χάος στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ: Χιλιάδες θερινές πτήσεις ακυρώνονται λόγω έλλειψης προσωπικού

Σύμφωνα με την Daily Mail, το χάος στα αεροδρόμια στοίχισε τη ζωή ενός επιβάτη με ειδικές ανάγκες. Μην μπορώντας να περιμένει άλλο το προσωπικό που επρόκειτο να τον βοηθήσει στην αποβίβαση, επιχείρησε να φύγει μόνος του, με αποτέλεσμα να πέσει στις κυλιόμενες σκάλες και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός 

Το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο Λονδίνο, που έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη κίνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά στον ετήσιο αριθμό επιβατών, ανακοίνωσε την ακύρωση χιλιάδων πτήσεων που προγραμματίζονταν για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, οι καθημερινές πτήσεις τον Ιούλιο μειώνονται σε 825 και τον Αύγουστο σε 850 από 900 που αριθμούσαν τα τελευταία χρόνια.

Η απόφαση αποδόθηκε στην έλλειψη επαρκούς αριθμού μελών προσωπικού των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο, ένα πρόβλημα που έχει ήδη οδηγήσει σε πολλές ακυρώσεις πτήσεων σε διάφορα μεγάλα βρετανικά αεροδρόμια. Αποκορύφωση του χάους στα αεροδρόμια αποτελεί μέχρι στιγμής η εβδομάδα των σχολικών διακοπών και του Πλατινένιου Ιωβηλαίου στην αρχή του Ιουνίου.

Ήδη δεκάδες χιλιάδες είναι οι επιβάτες που έχουν υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία, με οργανισμούς του τομέα των ταξιδιών να εκφράζουν ανησυχία για το πώς θα κυλήσει το καλοκαίρι.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει επιρρίψει ευθύνη στις διοικήσεις των αεροδρομίων και των αεροπορικών εταιρειών, διότι παρά τις προειδοποιήσεις για απότομη αύξηση της ζήτησης για ταξίδια μετά από την άρση των περιορισμών της πανδημίας δεν φρόντισαν να προσλάβουν προσωπικό.

Οι διοικήσεις των εταιρειών αντιτείνουν ότι η διαδικασία προσλήψεων στον τομέα έχει γίνει πιο δύσκολη.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Daily Mail, το χάος στα αεροδρόμια στοίχισε τη ζωή ενός επιβάτη με ειδικές ανάγκες. Μην μπορώντας να περιμένει άλλο το προσωπικό που επρόκειτο να τον βοηθήσει στην αποβίβαση στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ την Τετάρτη, επιχείρησε να φύγει μόνος του, με αποτέλεσμα να πέσει στις κυλιόμενες σκάλες του τερματικού σταθμού και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Πηγή: skai.gr