Κυνικές παραδοχές από Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν είναι καθαρή, είναι αυτή που είναι, και δεν ντρεπόμαστε

«Δεν εισβάλαμε στην Ουκρανία», υποστήριξε και συνέχισε: «Ξεκινήσαμε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση γιατί δεν είχαμε κανέναν άλλο τρόπο για να εξηγήσουμε στη Δύση ότι η εμπλοκή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ήταν εγκληματική ενέργεια».

Αποκαλυπτική συνέντευξη στο BBC έδωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, παρουσιάζοντας -ακόμη και με κυνικό τρόπο- την ρωσική οπτική των πραγμάτων στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μιλώντας με τον δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου, ο Λαβρόφ ισχυρίστηκε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

«Δεν εισβάλαμε στην Ουκρανία», υποστήριξε και συνέχισε: «ξεκινήσαμε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση γιατί δεν είχαμε κανέναν άλλο τρόπο για να εξηγήσουμε στη Δύση ότι η εμπλοκή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ήταν εγκληματική ενέργεια».

Επανέλαβε την επίσημη γραμμή του Κρεμλίνου ότι στην Ουκρανία υπήρχαν ναζί και πρόσθεσε ότι ο ρωσικός στρατός αποναζιστικοποιεί την χώρα.

Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο ότι ο ΟΗΕ μιλά για εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Σεργκέι Λαβρόφ απάντησε: «Είναι πολύ κρίμα, αλλά διεθνείς διπλωμάτες, συμπεριλαμβανομένου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και άλλων εκπροσώπων του ΟΗΕ, υφίστανται πίεση από τη Δύση. Και πολύ συχνά χρησιμοποιούνται για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων».

Αναφερόμενος στην χώρα του είπε: «Η Ρωσία δεν είναι πολύ καθαρή. Η Ρωσία είναι αυτό που είναι. Και δεν ντρεπόμαστε να δείξουμε ποιοι είμαστε».

Σε ερώτηση για τις σχέσεις Ρωσίας - Ηνωμένου Βασιλείου ο Λαβρόφ είπε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον χώρος για ελιγμούς, επειδή και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η Λιζ Τρας λένε ανοιχτά ότι πρέπει να νικήσουμε τη Ρωσία, πρέπει να αναγκάσουμε τη Ρωσία να γονατίσει. Συνεχίστε, λοιπόν, κάντε το!».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, τέλος, κατηγόρησε το BBC ότι δεν αποκάλυψε την αλήθεια για το τι συνέβαινε στους αμάχους στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από αυτονομιστές, «όταν οι άμαχοι βομβαρδίζονταν από τα στρατεύματα του Κιέβου για οκτώ χρόνια».

Πηγή: skai.gr