Lonely Planet: Τα καλύτερα ταξίδια του 2024 – Η χώρα «έκπληξη» και η value for money Ικαρία (βίντεο)

Πέντε λίστες με τις καλύτερες χώρες, πόλεις, περιοχές, βιώσιμοι και value for money προορισμοί, για το επόμενο ταξίδι μας 

Το Lonely Planet έδωσε στην δημοσιότητα την πολυαναμένομενη από τους ταξιδιώτες (κανονικούς και νοερούς) λίστα του με τα καλύτερα ταξίδια που μπορεί να κάνει κάποιος τη νέα χρόνια. 

Για την ακρίβεια, πρόκειται για 5 διαφορετικές λίστες: χώρες, πόλεις, βιώσιμοι προορισμοί, περιοχές και προορισμοί value for money, δηλαδή προορισμοί που «αξίζουν» τα λεφτά τους. 

Ο παγκόσμιος ταξιδιωτικός «οδηγός», προτείνει μια χώρα – έκπληξη για το επόμενο, μεγάλο ταξίδι μας. 

Η Μογγολία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις 10 καλύτερες χώρες για να επισκεφθεί κανείς το 2024 για  τις απέραντες εκτάσεις της , τις δραστηριότητες περιπέτειας και τη χαρακτηριστική γαστρονομική και μουσική κουλτούρα της.

«Στριμωγμένη μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, η Μογγολία φαίνεται δύσκολο να προσεγγιστεί, δεδομένων των πρόσφατων γεωπολιτικών γεγονότων στους δύο μεγάλους γείτονές της. Αλλά οι πόρτες της Μογγολίας είναι ανοιχτές και μια τουριστική εκστρατεία έχει χαλαρώσει τους περιορισμούς έκδοσης βίζας έως το 2025» αναφέρει το δημοσίευμα. 

Στη λίστα με τις 10 καλύτερες περιοχές σε διάφορες χώρες του κόσμου, πρώτη είναι η πολιτεία της Μοντάνα των ΗΠΑ, η οποία έχει «μερικά από τα πιο μαγευτικά τοπία της Αμερικής». 

Η κορυφαία πόλη στη λίστα του Lonely Planet είναι το Ναϊρόμπι, η πρωτεύουσα της Κένυας, για τους «μοναδικούς ρυθμούς, την εντυπωσιακή σειρά εστιατορίων εμπνευσμένων από την περιοχή και τη σταθερή εναλλαγή των χώρων τέχνης και πολιτισμού».

Και η Ικαρία στη λίστα 

Το νησί της Ικαρίας βρίσκεται στην 7η θέση της λίστας με τους καλύτερους value for money προορισμούς. 

«Η Ικαρία σαγηνεύει με τα γαλαζοπράσινα νερά και το άγριο τοπία της, καθώς και με το ανεξάρτητο πνεύμα των κατοίκων και την κουλτούρα του νησιού με πανηγύρια που θυμίζουν rave party» γράφει το Lonely Planet. 

«Ακολουθήστε τον πλακόστρωτο παραλιακό δρόμο για να εξερευνήσετε το νησί και να επισκεφτείτε ικαριώτικα χωριά γεμάτα φαγητό, κρασί και παραδοσιακούς χορούς» προτείνει το άρθρο με must see την παραλία Σεϋχέλλες και τα ιαματικά λουτρά της Σπηλιάς. 

Τέλος, κορυφαίος βιώσιμος ταξιδιωτικός προορισμός για το 2024 αναδυκνείεται η Ισπανία, λόγω των προσπαθειών της χώρας να επεκτείνει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να τονώσει τα ταξίδια εκτός σεζόν και να φέρει τον τουρισμό σε αναδυόμενους προορισμούς, όπως το λιμάνι της Βαλένθια. 

Πηγή: skai.gr