Η Dell καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ - Κύμα απολύσεων στους «γίγαντες» της τεχνολογίας

Απολύει το 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς πλήττεται από μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα της

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς πλήττεται από μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα της, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

Η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με δυσμενείς συνθήκες που «συνεχίζουν να επιδεινώνονται» και με «αβέβαιο μέλλον», δήλωσε ο Τζεφ Κλαρκ, συνδιευθύνων σύμβουλος της Dell, σε εσωτερικό σημείωμά του προς τους εργαζομένους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τα προηγούμενα μέτρα περικοπής κόστους, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής των νέων προσλήψεων και των περιορισμών στα ταξίδια, δεν αρκούσαν πλέον, εξήγησε.

Η κατάργηση των θέσεων εργασίας εγγράφεται στην αναδιοργάνωση τμημάτων και προσφέρουν την ευκαιρία να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της επιχείρησης, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Μπλούμπεργκ.

Κύμα απολύσεων στους κολοσσούς μετά την πανδημία

Πολλές εταιρείες των τομέων της πληροφορικής και των ψηφιακών υπηρεσιών, ανάμεσα τους γίγαντες του κλάδου όπως οι Amazon, Meta (Facebook, Instagram), Microsoft και Alphabet (Google) ανακοίνωσαν τελευταία πως θα προχωρήσουν σε απολύσεις ή περικοπές θέσεων εργασίας ευρείας κλίμακας, μετά το κύμα μαζικών προσλήψεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν αυξήθηκε ραγδαία η ζήτηση για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Προχωρούν σε αυτά τα μέτρα λόγω της μείωσης των δαπανών καταναλωτών και εταιρικών πελατών τους, εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και αυξανόμενων επιτοκίων.

Οι απολύσεις έφθασαν σε υψηλό διετίας τον Ιανουάριο, καθώς ειδικά οι εταιρείες του τομέα της τεχνολογίας μοιάζουν να παίρνουν μέτρα για το ενδεχόμενο να ενσκήψει ύφεση στις ΗΠΑ, υπέδειξε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ