Κλείσιμο

Τηλεσκόπιο Hubble: Νέα εκπληκτική εικόνα από το νεφέλωμα «Ταραντούλα»

Το Νεφέλωμα Ταραντούλα είναι η φωτεινότερη περιοχή σχηματισμού άστρων στη γαλαξιακή μας γειτονιά και το σπίτι των πιο καυτών, με τη μεγαλύτερη μάζα αστεριών που γνωρίζουμε έως τώρα

Ένα νέο εκπληκτικό στιγμιότυπο του νεφελώματος Ταραντούλα (γνωστό και ως 30 Doradus) έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, από εικόνες που απαθανάτισε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. 

Το νεφέλωμα Ταραντούλα είναι μια μεγάλη περιοχή σχηματισμού άστρων ιονισμένου αερίου υδρογόνου που βρίσκεται 161.000 έτη φωτός από τη Γη, στο Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου.

Το Νεφέλωμα Ταραντούλα είναι η φωτεινότερη περιοχή σχηματισμού άστρων στη γαλαξιακή μας γειτονιά και το σπίτι των πιο καυτών, με τη μεγαλύτερη μάζα αστεριών που γνωρίζουμε έως τώρα. Αυτό το καθιστά ένα τέλειο φυσικό εργαστήριο στο οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε τις θεωρίες σχηματισμού και εξέλιξης των άστρων, και το Hubble έχει μια πλούσια ποικιλία εικόνων αυτής της περιοχής. 

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA/ESA/CSA έψαξε επίσης πρόσφατα σε αυτήν την περιοχή, αποκαλύπτοντας χιλιάδες νεαρά αστέρια που δεν είχαμε ξαναδεί.

Δείτε την εκπληκτική εικόνα: 

Νεφέλωμα

Πηγή: skai.gr