Εταιρία διαστημικού τουρισμού ετοιμάζεται να ξεκινήσει εμπορικές εκδρομές στη στρατόσφαιρα με μπαλόνια ηλίου - Φωτογραφίες

Έχει μέγιστο υψόμετρο τα 25.000m, το ταξίδι διαρκεί περίπου 4 ώρες και υπόσχεται στους επιβάτες ανεμπόδιστη θέα στο διάστημα

Αυτό που πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται είναι ένα ταξίδι αρκετά κοντά στο διάστημα, κάτι που πλέον μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αρκεί να διαθέτετε 180.000$.

Μια εταιρεία «διαστημικού τουρισμού» ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να προσφέρει ταξίδια στη στρατόσφερα, μέσα στο έτος, με μπαλόνια ηλίου.

μπαλονι ηλιου

Η ιαπωνική start-up εταιρεία Iwaya Giken υπόσχεται στους επιβάτες μια θέα της καμπυλότητας της Γης από υψόμετρο 25.000 μέτρων.

Παρά το ακριβό τίμημα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Keisuke Iwaya, ελπίζει ότι η εμπορευματοποίηση των διαστημικών ταξιδιών θα βοηθήσει τελικά στη μείωση του κόστους.
«Η ιδέα είναι ο διαστημικός τουρισμός να γίνει προσιτός για όλους», δήλωσε.

μπαλονι ηλιου

Τα χαρακτηριστικά του μπαλονιού Iwaya Giken

  • Το σκάφος αποτελείται από μια αεροστεγή πλαστική καμπίνα, περίπου 1,5 m πλάτους, προσαρτημένη σε ένα μπαλόνι ηλίου πλάτους 44 m.
     
  • Μπορεί να εξυπηρετήσει δύο επιβάτες και προσφέρει πανοραμική θέα της Γης από το κάτω μέρος του ή του διαστήματος από το πάνω, μέσα από παράθυρα στο μπροστινό και πίσω μέρος της καμπίνας του.
     
  • Έχει μέγιστο υψόμετρο τα 25.000m, το ταξίδι διαρκεί περίπου 4 ώρες και υπόσχεται στους επιβάτες ανεμπόδιστη θέα στο διάστημα.

xaraktrhristik;a

Ο Iwaya είπε ότι οι επιβάτες δεν χρειάζεται να είναι δισεκατομμυριούχοι, να περάσουν από έντονη εκπαίδευση ή να έχουν τις γλωσσικές δεξιότητες που απαιτούνται για πτήση με άλλα διαστημόπλοια. 

Η εταιρεία του εργάζεται στην κατασκευή του μπαλονιού για πάνω από μια δεκαετία, το οποίο λέει ότι είναι «ασφαλές, και οικονομικό για τους ανθρώπους σε σχέση με την εμπειρία που προσφέρει».

Οι αιτήσεις για μια βόλτα με θέα στο διάστημα άνοιξαν την Τρίτη 21/2 και θα συνεχιστούν έως τα τέλη Αυγούστου

μπαλονι ηλιου

μπαλονι ηλιου

μπαλονι ηλιου

μπαλονι ηλιου

μπαλονι ηλιου

μπαλονι ηλιου

μπαλονι ηλιου

μπαλονι ηλιου

Πηγή: skai.gr