Διακοπές με θέα τη Γη: Με ένα μπαλόνι θα φτάσεις στο Διάστημα - Φωτογραφίες

Τα διαστημικά μπαλόνια χρησιμοποιούν αέριο ήλιο για να πετάξουν, αντί για κινητήρα εσωτερικής καύσης - Είναι ένας απλός και ασφαλής τρόπος ταξιδιού χωρίς αποτύπωμα άνθρακα

Ταξίδι και διακοπές στο διάστημα υπόσχεται η εταιρία HALO SPACE με πολλούς να έχουν ήδη κλείσει τις πρώτες θέσεις, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δοκιμή του τεχνολογικού αυτού επιτεύγματος.

Σύμφωνα με την εταιρία την ημέρα της πτήσης τους, οι ενδιαφερόμενοι θα συναντήσουν το πλήρωμα και τους άλλους επιβάτες με τους οποίους θα ταξιδέψουν και θα είναι σε θέση να απογειωθούν πριν ξημερώσει.

halo space


Μετά την απογείωση και σε υψόμετρο 15 χιλιάδων ποδιών, θα υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης  γύρω από την καμπίνα και από εκείνο το σημείο και μετά υπολογίζεται, ότι το ταξίδι θα κρατήσει άλλες 2 ώρες.

Καθώς το αεροσκάφος φτάνει στο απόγειο, έως και 40 χιλιόμετρα από τη στρατόσφαιρα, θα φαίνεται η καμπυλότητα της Γης και το σκοτάδι του διαστήματος, ένα ισχυρό θέαμα που είναι γνωστό ως το φαινόμενο Overview. Σε αυτό το υψόμετρο, η ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο λεπτή και οι αστερισμοί και οι πλανήτες φαίνονται στο υπέρυθρο. 

halo space


Στο δρόμο για την επιστροφή, το φως της ημέρας προσφέρει  την ευκαιρία παρατήρησης της επιφάνειας της Γης. Το αεροσκάφος του HALO απελευθερώνει από το μπαλόνι με ελεγχόμενο τρόπο αέριο για να εξασφαλιστεί μια ήπια κάθοδος. Μόλις ολοκληρωθεί η προσγείωση, ένα αλεξίπτωτο θα βγει και ο πιλότος θα προσγειώσει το μπαλόνι στον προγραμματισμένο προορισμό της.

Τα διαστημικά μπαλόνια χρησιμοποιούν αέριο ήλιο για να πετάξουν, αντί για κινητήρα εσωτερικής καύσης. Είναι ένας απλός και ασφαλής τρόπος ταξιδιού χωρίς αποτύπωμα άνθρακα.

halo space


Επιπλέον υπάρει σύστημα επικοινωνίας που θα χρησιμοποιηθεί για την επικοινωνία μεταξύ του κέντρου ελέγχου πτήσης και της βάσης. Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει έως και 8 επιβάτες, με το κόστος για κάθε επιβάτη να ανέρχεται στο «αστρονομικό» ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ.

Πηγή: skai.gr