Κλείσιμο

Basket League: Νίκησε τον ΠΑΟΚ, και προβάρει την τρίτη θέση το «καταιγιστικό» Περιστέρι bwin (64-81)

Με «καταιγισμό» σε πολλά διαστήματα της αναμέτρησης, το Περιστέρι bwin νίκησε 81-64 τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία και έκανε το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά των «μικρών» τελικών της Basket League

Με «καταιγισμό» σε πολλά διαστήματα της αναμέτρησης, το Περιστέρι bwin νίκησε 81-64 τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία και έκανε το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά των «μικρών» τελικών της Basket League.

Το Περιστέρι bwin ξεκίνησε με περισσότερες επιθετικές λύσεις μέσα στην αντίπαλη ρακέτα, την ώρα που οι παίκτες του ΠΑΟΚ δυσκολεύονταν να πλησιάσουν την αντίπαλη ρακέτα. Σιγά- σιγά τα λάθη των παικτών του Βασίλη Σπανούλη κι οι βιαστικές επιλογές τους έδωσαν την ευκαιρία στον «δικέφαλο» να βρει τις λύσεις με τους περιφερειακούς και τον Μαργαρίτη και, με σερί 6-0, να προηγηθεί με 11-5. Εκεί, άρχισαν οι «ασπρόμαυροι» τα λάθη και έδωσαν την ευκαιρία στους «κυανοκίτρινους» να κάνουν σερί 6-0 και να ισοφαρίσουν.

Στο 17-13, ο Κακλαμανάκης με επτά προσωπικούς πόντους κι εντυπωσιακές προσπάθειες κάτω από το καλάθι των Περιστεριωτών έφερε το +9 αρχικά και το 24-17 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι δύο ομάδες κατάφεραν να σκοράρουν μόνο από βολές, όμως, στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ βρήκε πολλούς αιφνιδιασμούς από τα λάθη των φιλοξενούμενων και, με πρωταγωνιστές τους Χαντς και Κακλαμανάκη, έφτασε στο 28-20 και στο 30-23. Εκεί, η κακή άμυνα του «δικεφάλου» μέσα στη ρακέτα έφερε το 6-0 και το 30-29 για το Περιστέρι bwin.

Στο 32-29, η καταπληκτική άμυνα των παικτών του Βασίλη Σπανούλη πάνω στο πικ εν ρολ δεν άφησε τους «ασπρόμαυρους» να σκοράρουν και τα πολλά λάθη έδωσαν την ευκαιρία στους «κυανοκίτρινους» να κάνουν σερί 12-0 με τους Ντένμον και Κασελάκη και το σκορ έγινε 32-41, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο στο 33-41.

Το τρίποντο του Μωραΐτη έφερε το 33-44 στην έναρξη της τρίτης περιόδου, όμως ο ΠΑΟΚ απάντησε με σερί 6-0 για το 38-44. Το Περιστέρι έκανε δικό του σερί 4-0 γα το 38-48, όμως ο Σαλούστρος πήρε την κατάσταση στα χέρια του επιθετικά και βοήθησε τους παίκτες του Φώτη Τακιανού, έχοντας τη συμπαράσταση του Ράιλι και μείωσε στο -2. Με την επιθετική «αφλογιστία» στη συνέχεια εκατέρωθεν, το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 52-56.

Ο Μωραΐτης έφερε το +8 για το Περιστέρι bwin στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, όμως τα συνεχόμενα λάθη των γκαρντ του Περιστερίου bwin και τα κλεψίματα των παικτών του Φώτη Τακιανού έφεραν το 57-61. Ο Μωραΐτης συνέχισε το «κρεσέντο» του από τα 6,75 και τα αλλεπάλληλα άστοχα σουτ των γηπεδούχων άρχισαν να «γέρνουν την πλάστιγγα» προς το Περιστέρι bwin, που προηγήθηκε 68-57 και 72-60 με νέο 4-0 σερί, με τον ΠΑΟΚ να έχει φτάσει τα 15 λάθη.

Το τρίποντο του Ντένμον έφερε το +15 και ουσιαστικά τελείωσε την αναμέτρηση στο τελευταίο δίλεπτο, με τη διαφορά να πηγαίνει στο +15 με +17 και τα ματς να ολοκληρώνεται στο 81-64 για τους «κυανοκίτρινους».

Πηγή: sport-fm.gr