Βαρβιτσιώτης σε ΣΚΑΪ: Να διασφαλιστεί το εθνικό μέτωπο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Τόνισε πως δεν είναι η Ελλάδα εκείνη που επιδιώκει την κλιμάκωση με την Τουρκία, αλλά είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Δεν θα δεχθούμε ποτέ η Ελλάδα από χώρα κυρίαρχη να μετατραπεί σε χώρα-transit προσφύγων και μεταναστών προς την υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη. Κάτι τέτοιο θα υπονόμευε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τις υποχρεώσεις μας στο πλαίσιο της συνθήκης Σένγκεν και το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών». Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας σήμερα στον τ/σ «ΣΚΑΪ» και στην εκπομπή «Σήμερα» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές, κάτι που αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της ΝΔ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να διασφαλιστεί το εθνικό μέτωπο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ένα μέτωπο το οποίο θα έπρεπε «να το έχουμε σε υψηλότερο βαθμό». Η επέτειος των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, σημείωσε, θα έπρεπε να μας έχει διδάξει ότι δεν θα πρέπει άκριτα να δεχόμαστε την τουρκική προπαγάνδα ως στοιχείο διχασμού της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, επισημαίνοντας με αφορμή τα περιστατικά στον Έβρο, ότι εύκολα κάποιοι υιοθέτησαν όλα τα στοιχεία της τουρκικής προπαγάνδας, τα οποία διαψεύστηκαν. Πρόσθεσε δε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να ψηφίζουν τις διεθνείς αμυντικές συμφωνίες της χώρας και να στηρίζουν κινήσεις ενίσχυσης της πολεμικής βιομηχανίας.

Όσον αφορά το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, ο κ. Βαρβιτσιώτης κατέστησε σαφές ότι δεν είναι η Ελλάδα εκείνη που επιδιώκει την κλιμάκωση με την Τουρκία αλλά είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. «Σε αυτή τη γραμμή δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr