Κλείσιμο

Οικονόμου: Στην ίδια γραμμή με την κυβέρνηση ο Κώστας Καραμανλής για τις παρακολουθήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του ξεκαθάρισε ότι είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι η κυβέρνηση έχει την παραμικρή ευθύνη.

Τη χθεσινή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε «κανένα άδειασμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και καμία αιχμή κατά της κυβέρνησης». 

Πρόθεσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «απόλυτη διαλεύκανση και άπλετο φως» στην υπόθεση.

«Ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι η κυβέρνηση έχει την παραμικρή ευθύνη», επισήμανε. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση υπογραμμίζοντας ότι έρχεται ένας πολύ δύσκολος χειμώνας και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες. 

«Το διεθνές περιβάλλον σκεπάζεται από τα μαύρα σύννεφα που προοιωνίζουν έναν δύσκολο χειμώνα. Η Ρωσία επιτίθεται στην Ευρώπη με όπλο το φυσικό αέριο. Οι τιμές του είναι κατά 1000% πιο ακριβές», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε ότι αποφασίστηκε έκτακτη σύνοδος υπουργών Ενέργειας για τις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι εργάζεται για μια επείγουσα παρέμβαση στην αγορά ηλέκτρικής ενέργειας.

Όπως επισήμανε, ο πρωθυπουργός έχει προτείνει σειρά μέτρων, όπως η αποσύνδεση της τιμής φυσικού αερίου από την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και η επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. 

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες για τη μείωση των τιμών του ρεύματος. Ωστόσο τόνισε ότι τα μέτρα θα είναι «μετρημένα και ζυγισμένα ώστε οι πρόσκαιρες ανάγκες να μη ναρκοθετήσουν τις εθνικές προτεραιότητες». 

Σε ό,τι αφορά στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο για τη Ρωσία και την Τουρκία, ξεκαθάρισε ότι ο πρωθυπουργός μένει στα γεγονότα και δεν είναι στην αναζήτηση σεναρίων. «Υπάρχει μια ολομέτωπη επίθεση της Ρωσίας με όπλο το φυσικό αέριο που δημιουργεί συνθήκες αποσταθεροποίησης. Σε ό,τι αφορά στιος προθέσεις Ερντογάν, φαίνεται ξεκάθαρα ποια κυβέρνηση προτιμά, καθώς ήταν πρόσφατη η δημόσια τοποθέτηση του, με την οποία κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να καταψηφίσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη». 

Σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση Ερντογάν ότι «η Ελλάδα είναι πιόνι του ΝΑΤΟ», επισήμανε ότι η χώρα είναι σταθερός και σημαντικός εταίρος στο ΝΑΤΟ και η συνεργασία βασίζεται σε συνθήκες που έχουν υπογραφεί και βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο. 

Πηγή: skai.gr