Σκέρτσος σε ΣΚΑΪ 100.3: Η κυβέρνηση συμφωνεί με όσα δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής για τις παρακολουθήσεις

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, που αποτελεί κακή στιγμή για την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση συμφωνεί με όσα δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Πρόκειται για σοβαρή αστοχία και πολύ σοβαρή υπόθεση», δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100.3 ο υπουργός επικρατείας Άκης Σκέρτσος. 

Τόνισε δε ότι συμφωνεί και με την αναφορά Καραμανλή ότι η «η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου», σημειώνοντας ότι αυτό έκανε και η κυβέρνηση ζητώντας από τον Νίκο Ανδρουλάκη να ενημερωθεί από τον διοικητή της ΕΥΠ. Εξήγησε ότι αυτό δεν προβλέπεται απο τη διαδικασία, αλλά το ζήτησε κατ' εξαίρεση λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η υπόθεση πρέπει να γίνει σουρωτήρι. 

Ο κ. Σκέρτσος υπογράμμισε ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, που αποτελεί κακή στιγμή για την κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε, έχει προβληματίσει τους πολίτες και πρωτίστως τον πρωθυπουργό, ο οποίος προχώρησε στις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ακολούθησαν παραιτήσεις, ενώ παραδέχθηκε ότι χρειάζεται θωράκιση των διαδικασιών για τις νόμιμες παρακολουθήσεις. 

Πηγή: skai.gr