Τα ονόματα που «παίζουν» για το νέο υπουργικό συμβούλιο του Ερντογάν

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι υπουργοί θα αλλάξουν, προκαλώντας την απογοήτευση αρκετών εξ αυτών

Το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο έγινε χθες στην Τουρκία, με τον Ερντογάν να ανακοινώνει ότι οι περισσότεροι υπουργοί θα αλλάξουν, προκαλώντας την απογοήτευση αρκετών. 

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ενώ οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, ήδη έχουν ακουστεί κάποια ονόματα για διάφορα υπουργεία. 

Όπως του Ιμπραήμ Καλίν και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το υπουργείο εξωτερικών, του Μεχμέτ Σιμσέκ για αντιπρόεδρος με αρμοδιότητα στα οικονομικά, του Σουλεϊμάν Σοϊλού και του Χακάν Φιντάν (διοικητής μυστικών υπηρεσιών) για υπουργός Εσωτερικών, του Χουλουσί Ακάρ και του Γιασάρ Γκιουλέρ για το υπουργείο Άμυνας και του Σινάν Ογάν για το υπουργείο μετανάστευσης.

Κρίσιμος μήνας για τα τουρκικά F-16 μέσω… ΗΠΑ

Παράλληλα, οι Τούρκοι περιμένουν με αγωνία να δουν τι θα γίνει μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο, οπότε και αναμένεται να πάρουν οι ΗΠΑ απόφαση για την αναβάθμιση των τουρκικών F-16 και την πώληση νέων προς την γειτονική χώρα. 

Πρόταση για ουκρανικούς κινητήρες για το τουρκικό μαχητικό ΚΑΑΝ

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία κατέθεσε πρόταση για να εξοπλίσει τα τουρκικά μαχητικά με κινητήρες. Την αποκάλυψη έκανε ο Πρέσβης της Ουκρανίας, ο οποίος τόνισε επίσης ότι όλα τα μη επανδρωμένα της Τουρκίας, έχουν ουκρανικούς κινητήρες.

Πηγή: skai.gr