Επικίνδυνα παιχνίδια της Τουρκίας: Ισχυρισμοί για μεταφορά τεθωρακισμένων σε Λέσβο και Σάμο

Με φωτογραφίες που ελήφθησαν από τουρκικά drones, η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι η χώρα μας στρατιωτικοποιεί περαιτέρω τα νησιά. 

Κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση η Άγκυρα, ισχυριζόμενη ότι η Αθήνα στρατιωτικοποιεί περαιτέρω νησιά και δημοσιεύοντας μάλιστα φωτογραφίες από τη Λέσβο και τη Σάμο που τραβήχθηκαν από τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, οι εν λόγω φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ αυτή την ώρα, φέρονται να τραβήχθηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου και να δείχνουν ελληνικά αρματαγωγά να αποβιβάζουν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης σε Λέσβο και Σάμο.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι 23 άρματα μάχης αποβιβάστηκαν στη Λέσβο και 18 στη Σάμο και μάλιστα πως είναι ιδίου τύπου με τα άρματα που πριν λίγες εβδομάδες έφεραν οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς μόλις χθες ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωνε στην Hurriyet ότι η στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών καθιστά αμφισβητούμενη την κυριαρχία τους και δίνει στην Τουρκία το δικαίωμα αυτοάμυνας

Τις επόμενες ημέρες η Τουρκία μπορεί να κάνει οτιδήποτε και χρειάζεται ιδιαίτερη η προσοχή, προειδοποίησε ο Μανώλης Κωστίδης.

Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα του σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας Hurriyet:

«Αποκαλύφθηκε πως η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και έστειλε τεθωρακισμένα οχήματα στα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς.
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων διαπίστωσαν πως η Αθήνα έστειλε στη Λέσβο 23 και στη Σάμο 18 τεθωρακισμένα οχήματα». 

«Πηγές του Υπ. Άμυνας αναφέρουν πως μεταξύ 18 και 21 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν αυτές οι εικόνες. και δείχνουν πως η Ελλάδα συνεχίζει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία και να παραβιάζει το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των νησιών». 

«Τονίζουν πως η Ελλάδα εξακολουθεί να παραβιάζει το καθεστώς αυτό, εδώ και πολλά χρόνια, εγκαθιστά οπλικά συστήματα και στις τελευταίες ενέργειες μεταφέρθηκαν τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα που παραχώρησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα για να αντικαταστήσουν κάποια άλλα».

Πηγή: skai.gr